Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: windykacja, Biuro Informacji Gospodarczej

Napisany przez VCarter
Cześć wszystkim,

mam 300 € do zapłacenia inkasentowi, za styczeń i luty należy się 100 €. Dzisiaj dzwoniłem do nich, a pracownik poinformował mnie, że wyślą mi wypowiedzenie i wpiszą do Schufy. Moje pytanie brzmi, czy te 300 € i tak muszę zapłacić, być może ostatecznie będzie to 400 € z opłatami za przypomnienia i inne. Co z wpisem w Schufie, jeśli spłacę dług u inkasenta, czy muszę potem czekać jeszcze 3 lata, czy można usunąć wpis, płacąc coś do Schufy?

Dziękuję z góry za wasze odpowiedzi

Napisany przez Kay Neahnung
O czym tu chodzi?

Brzmi jak umowa na abonament komórkowy, prawda?

Jeśli zapłacisz TERAZ NATYCHMIAST, unikniesz wpisu do Schufa, ale powinieneś poinformować firmę windykacyjną, że dokonasz natychmiastowej płatności. Jednak jak widzę, to już upłynął termin na wypowiedzenie, więc Twój wpis do Schufa powinien być już zarejestrowany.

Mam jednak pytanie, dlaczego nie zapłaciłeś wcześniej? Czy było jakieś spory z dostawcą? W takich przypadkach zawsze płać z zastrzeżeniem, wtedy unikniesz dodatkowych kosztów i wpisów do Schufa.

Napisany przez VCarter
Ja Base.

Ale nie mogę teraz zapłacić, więc muszę poczekać, aż będę mógł ponownie ustalić płatności ratalne, prawda? A jeśli chodzi o wpis w Schufa, to muszę potem poczekać 3 lata, czy nie ma innego sposobu?

Zezwól mi zauważyć, że pomysł z płatnościami ratalnymi przyszedł Ci do głowy zbyt późno.

Natychmiast, gdy nie byłeś w stanie uregulować rachunku, powinieneś skontaktować się z Base, zamiast czekać. Base z pewnością zgodziłoby się na płatności ratalne.

Czy zaproponowałeś płatności ratalne firmie windykacyjnej?

Obawiam się, że jest już za późno, aby uniknąć wpisu do Schufy, co oznacza, że wkrótce nie będziesz mógł już niczego zawrzeć... umowy telefoniczne, rachunek bankowy, zakupy na fakturę, itp.

Jeśli masz debet, prawdopodobnie zostanie on prawie na pewno anulowany...

Mogą teraz pojawić się problemy, które mogłeś uniknąć poprzez rozmowę.

Z czystej ciekawości, jak udało Ci się wydzwonić z Base ponad 300 EUR? Przecież są oferty, które nie kosztują nawet 30 EUR...

Napisany przez 2Escorpio

Ciekawostka, jak można wydać ponad 300 EUR z Base na rozmowy telefoniczne? Przecież są pakiety, które kosztują mniej niż 30 EUR....

Przy zerwaniu umowy telefonicznej z powodu braku zapłaty, opłaty miesięczne do końca oficjalnej umowy wciąż są wymagane i zostaną doliczone do nieuregulowanej należności.

Przy wypowiedzeniu umowy na telefon komórkowy z powodu braku płatności, opłaty podstawowe są nadal wymagalne do oficjalnego zakończenia umowy i zostaną dodane do niewykonanej należności.

Ok, dzięki. Nie wiedziałem. To tłumaczy wiele.

Napisany przez Kneifzange

Z przyzwoleniem, pomysł z płaceniem ratalnym niestety przyszedł Ci do głowy zbyt późno.

Powinieneś był OD RAZU skontaktować się z firmą Base, gdy nie mogłeś uregulować rachunku, zamiast czekać. Base na pewno zgodziłaby się na płatności ratalne.

Czy zaoferowałeś płatności ratalne firmie windykacyjnej?

Obawiam się, że jest już za późno, aby uniknąć wpisu do Schufy, co oznacza, że w najbliższej przyszłości nie będziesz mógł podpisywać żadnych umów... umów na telefony komórkowe, konta oszczędnościowe, zakupów na fakturę, itp...

Jeśli masz debet, to prawdopodobnie zostanie on cofnięty w 99,9%...

Masz teraz kilka problemów, których mogłeś uniknąć poprzez rozmowę.

Ciekawe jest, jak udało Ci się wydać ponad 300 EUR na telefony z Base? Istnieją przecież pakiety, które kosztują mniej niż 30 EUR....

Sądzę, że powiedziano tu wszystko. Zwłaszcza ostatnie pytanie jest jak najbardziej słuszne-

Napisany przez 2Escorpio

zwłaszcza ostatnie pytanie jest całkowicie uzasadnione-

To pytanie zostało już dawno odpowiedziane...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata