Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę spłacić kwotę jednorazowo na raty przy karcie Mastercard?

Napisany przez ADMCI4
Popelniliśmy poważny błąd, wyjeżdżając na wakacje. Oczywiście było bardzo miło, ale tak naprawdę nie byliśmy w stanie sobie na to pozwolić finansowo. Dlatego na moim koncie Master Card teraz nie wygląda to zbyt wesoło. Kwotę trzeba jednak w końcu całkowicie spłacić. Dziura, która by się w ten sposób utworzyła, byłaby trudna do uniesienia. Dlatego chciałbym wiedzieć, czy jest ewentualnie możliwe spłacenie tej kwoty tylko raz w ratach. Kto mógłby mi udzielić informacji? Pozdrowienia, Orca

Napisany przez soundjunk
MasterCard będzie w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie.

Napisany przez 2Escorpio

MasterCard wird Ihnen das beantworten können.

Mastercard może ci na to odpowiedzieć, ponieważ nie wydaje kart, a jedynie zarządza płatnościami

Orca: To zależy od banku i modelu karty. Istnieją karty kredytowe, które TRZEBA spłacić miesięcznie... ale są także karty, na które można zmienić spłatę w ratach... To jednak jest całkowicie różne w zależności od banku i zazwyczaj wiąże się z bardzo wysokimi odsetkami (około 15-20%).

Alternatywnie, prawie każdy bank może zaoferować ci opcję refinansowania... czyli zamienić niespłaconą kwotę na kredyt... Bank będzie zadowolony, jeśli pieniądze zostaną zwrócone, bez względu na sposób. Oczywiście może to wiązać się z utratą karty kredytowej.

W ogóle nie rozumiem, jak można po prostu pojechać na wakacje, nie myśląc o tym, jak się to opłaci po powrocie?! Jeśli wzięlibyście wtedy kredyt, byłoby to trochę na granicy, ale OK, ale po prostu robić to kosztem innych, uważam to za co najmniej nieodpowiednie.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Sevours
Cześć,

powinieneś porozmawiać o tym z bankiem, który wydał ci kartę Mastercard. Mastercard nie będzie w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Musisz porozmawiać z bankiem. W przypadku naszej karty kredytowej w Niemczech istnieje możliwość spłaty miesięcznej faktury kredytowej w ratach. Jednakże zdecydowanie odradzam korzystanie z tego, ponieważ odsetki od takich rat są bardzo wysokie.
Lepiej spróbuj uzyskać korzystny kredyt ratalny i spłacaj go. Dopóki nie spłacisz kredytu ratalnego w całości, powinieneś odłożyć kartę kredytową i przestać jej używać, aby uniknąć długu.

Napisany przez bjoern-ma
To naprawdę zależy od emitenta karty kredytowej. W niektórych przypadkach działa, w niektórych nie.

Jednak finansowo nie polecam tego, ponieważ bardzo łatwo wpada się w pułapkę długów. Korzystam z funkcji spłaty karty kredytowej ratalnie tylko w sytuacjach kryzysowych, a do tej pory nie musiałem z niej korzystać. Oczywiście byłoby miło kupić nowy telewizor lub komputer i spłacać go kartą Mastercard ratalnie, ale dla mnie to zdecydowanie za ryzykowne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata