Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Anulować ubezpieczenie RSV Santander.

Napisany przez Santos76
Cześć

Niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje problem, może możecie mi pomóc.

Moje pytanie:

Czy możliwe jest zrezygnowanie z ubezpieczenia RSV bezpośrednio po podpisaniu umowy kredytowej?

doradca bankowy powiedział, że umowa kredytowa bez RSV nie jest możliwa!

W tej chwili jestem zależny od umowy kredytowej i nie mogę jej wcześniej spłacić, ale prawie 2000 euro na RSV jest dla mnie zbyt dużą kwotą...

Pozdrowienia

Santos

Napisany przez Kay Neahnung
Typowa praktyka Santander Bank. U mnie było podobnie. Możesz odwołać RSV w ciągu 14 dni od zawarcia umowy. Jeśli miną 14 dni, możesz wypowiedzieć umowę najwcześniej po 3 latach od rozpoczęcia, chyba że wcześniej spłacisz swoją umowę kredytową, ale nawet wtedy trzeba walczyć o pieniądze.
Jeśli się wycofasz, bank może wypowiedzieć umowę, ale nie musi. Jednakże, nie dziwię się, że Santander jest w stanie czegokolwiek. Mam zamiar pozwać Santander za opłatę manipulacyjną. W końcu to ponad 1200 euro...

Napisany przez 2Escorpio
Wątpię, że bank odwoła umowę kredytową. Otrzymują prowizję od ubezpieczenia RSV, ale nadal kredyt bez RSV generuje więcej dochodów niż brak kredytu.
Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata