Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Oszustwa kredytowe bez granic.

Napisany przez msch51
Cześć wszystkim,

jestem tutaj nowy, dlatego najpierw chciałbym przeprosić, jeśli nie znalazłem żadnych starych postów na ten temat. Chodzi o moją ciotkę, dlatego nie mogę opisać wszystkich szczegółów, ale tylko te, które zdołałem przeanalizować.

Chodzi o pożyczkę w wysokości 24 000 euro zaciągniętą w 2009 roku, którą refinansowano w 2011 roku. Od 2009 do 2011 roku spłacano miesięcznie 250 euro, a od 2011 do czerwca 2012 roku 480 euro miesięcznie. W czerwcu 2012 roku zaciągnięto dodatkową kwotę pożyczki w wysokości 4000 euro. Ta kwota 4000 euro została doliczona do całkowitej kwoty pożyczki, a teraz ważne jest to, że została również ponownie naliczona dodatkowa kwota ubezpieczenia kredytu w wysokości prawie 4000 euro i dodana do całkowitej kwoty kredytu, a uzgodniona stopa procentowa została podniesiona na całą kwotę kredytu do 14,8 % lub 15,99 % rocznej stopy oprocentowania!
W rezultacie miesięczne płatności wzrosły z 480 euro na 5 lat do 670 euro na 7 lat!
Moja ciotka popełniła błąd i zaufała swojej doradczyni, i z wstydu do tej pory nikomu o tym nie powiedziała.

Byłem zszokowany, gdy przeczytałem kopię umowy.
Moje pytanie: Czy to naprawdę jest dopuszczalne? Nie potrafię sobie wyobrazić, że ten lichwiarski procent i wielokrotne naliczanie ubezpieczenia spłaty dla tej samej pożyczki oraz podwyżka oprocentowania są zgodne z prawem!

Proszę pomóżcie mi znaleźć rozwiązania, chciałbym tak bardzo pomóc.
Dziękuję z góry.

Markus

Napisany przez 2Bolitho
Brzmi jak porada w biurze ochrony konsumenta. Oni mogą pomóc. Bez dokładnego zrozumienia sytuacji jest to trudne.

Napisany przez Cleo18
Może to Ci pomoże: vertragswertcheck punkt de
Przynajmniej sprawdzą umowę za darmo. Najlepiej wysłać zarówno starą, jak i nową.

Napisany przez soundjunk
Stopa procentowa nie jest niska, ale według mnie nie jest jeszcze niemoralna, więc nie widzę tutaj podstaw do zaskarżenia umowy.
Co gorsza, trzeba również zapytać ciocię, dlaczego zawiera ubezpieczenie RKV i nawet je finansuje.
Sprawdziłbym, czy inne banki oferują lepsze oprocentowanie i czy warto w ogóle rozważyć ponowne refinansowanie.

Napisany przez Stumpenrudi

Być może pomoże Ci to: vertragswertcheck punkt de
Przynajmniej sprawdzą umowę za darmo. Więc najlepiej wysłać zarówno tę starą, jak i nową.

No.... Już musiałeś zmienić swój pseudonim, żeby kontynuować swoją wycieczkę reklamową tutaj ?????

No cóż, jako Strach bankowy już wystarczająco reklamowałeś tutaj swojego linka.....

Niewiarygodne !!!

Napisany przez Cleo18
Stumpenrudi,

nie mam pojęcia, dlaczego jesteś wobec mnie w taki sposób. Nie jestem tym, za kogo mnie masz.

Proszę mnie oświecić!

Dziękuję!

PS: Mała wskazówka! Sprawdź moje IP przez operatora, wtedy dowiesz się, że mnie mylisz.

Może to Ci pomoże: vertragswertcheck punkt de
Przynajmniej sprawdzą umowę za darmo. Więc najlepiej wyślij zarówno tę starą, jak i nową.

Cześć Cleo...albo kto tam,

Do dzisiaj do południa miałaś tylko 2 posty. W każdym z Twoich dwóch postów podajesz link, o której wspomniałem wcześniej.

Taki użytkownik, który w nieskończoność powtarza ten sam link we wszystkich swoich postach, już tu występuje.

Coś takiego rzuca się w oczy. Zwłaszcza że wspomniany przez mnie użytkownik obecnie jest cicho, po tym jak jego sztuczka reklamowa została zdemaskowana. Teraz pojawia się nowa nazwa użytkownika, z tą samą strategią.

Ty także powinnaś wiedzieć, że porównanie adresów IP nic nie daje. Istnieją proste sposoby, aby to obejść.

Pojawiasz się nagle i od razu podajesz określony adres...a to od razu we wszystkich Twoich postach. To już jest bardzo podejrzane......

Napisany przez bjoern-ma
Cześć,

moja mama ma mały problem. Umówiła się na spotkanie z pośrednikiem kredytowym w swoim domu, ponieważ chce przenieść finansowanie domu. Jak dotąd wszystko w porządku. Jednak teraz powiedziała mi, że ten pan chce dostać 250 euro tylko za poradę - brzmi to dość podejrzanie dla mnie. Ponieważ mama ma zapłacić, bez względu na to, czy zmiana finansowania odbędzie się czy nie. Przeszukałem już trochę internetu i znalazłem tutaj wpis na forum na ten temat: Tutaj opisano podejście podobne do tego, co mama mi powiedziała. Co myślicie na ten temat? Czy zgadzacie się ze mną, że lepiej byłoby odwołać spotkanie i udać się do banku?

Dziękuję z góry za pomoc!

Napisany przez Cleo18
"

Hallo Cleo...lub kto tam jeszcze,

do dzisiaj przed południem miałeś całkowicie 2 posty. W jednym z Twoich dwóch postów podajesz powyższe odniesienie do linku.

Na tym forum istnieje już użytkownik, który w niezliczonych postach - nie, w zasadzie w każdym z jego postów, zawsze wspomina o tym samym linku.

To rzuca się w oczy. Zwłaszcza teraz, kiedy wspomniany przeze mnie użytkownik obecnie utrzymuje absolutną ciszę po tym, jak jego działania reklamowe zostały zdemaskowane tutaj. Teraz pojawia się nowy pseudonim, stosujący tę samą strategię.

Ty również powinieneś wiedzieć, że porównanie adresów IP nie ma sensu. Istnieją proste sposoby, aby to obejść.

Nagle pojawiasz się znikąd i od razu podajesz konkretny adres...i to od razu w obu swoich postach. To jest bardzo podejrzane...

Może tak być, Stumpenrudi, że to twoje zdanie. Ja go nie mogę zmienić, ale ty się mylisz w moim przypadku. Ale jest mi to obojętne. Jednakże tylko tyle, że od kilku dni przeszukiwałam internet w poszukiwaniu forów, które poruszają podobne problemy jak moje. Jasne, że wtedy pojawia się się znikąd... Robi to chyba każdy, kiedy się nowo rejestruje.

Pytanie: czy TY kiedykolwiek tutaj zaoferowałeś konkretne POMOC (w postaci możliwości obrony się w banku itp.) oprócz tego, że powiedziałeś, żeby skonsultować się z prawnikiem? Czy zdajesz sobie sprawę, że prawnicy dla osób biorących [url]kredyt[/url] są po prostu zbyt drodzy? Dlaczego zaciągamy [url]kredyt[/url] - bo po prostu NIE mamy pieniędzy. Dlatego wpadliśmy też w pułapkę tanich [url]kredytów[/url] Banku S.. Włącznie z tobą samą, szukającą również pomocy! Dlaczego nie miałabym dzielić się moimi doświadczeniami z innymi poszkodowanymi?

Czy nie chodzi tutaj na forum o to, że użytkownicy SZUKAJĄ pomocy? Słowami samym nie pomożesz nikomu. Dlatego można dawać wskazówki tam, gdzie samemu szukało się i znalazło pomoc. To nie ma nic wspólnego z reklamą - co bym z tego miała? Nic!

Więc nie marnuj czasu na zarzucanie mi reklamy, a zamiast tego publikuj lepiej przydatne wskazówki, które MOGĄ pomóc użytkownikom.

Miłego dnia."

Napisany przez Cleo18

Cześć,

mama ma mały problem. Umówiła się na spotkanie doradcze u siebie w domu z pośrednikiem kredytowym, ponieważ chce refinansować kredyt na Dom. Na razie wszystko dobrze. Jednak teraz powiedziała mi, że ten pan chce 250 euro tylko za poradę - dla mnie brzmi to dość niepoważnie. Bo ma zapłacić, niezależnie od tego, czy refinansowanie się odbędzie, czy nie.

Samo tylko opłaty za poradę spowodowałoby, że bardzo bym to przemyślał !!!!

Proszę spraw, aby Twoja mama odwołała to spotkanie. A ona powinna być stanowcza wobec tego pana. Mogę sobie wyobrazić, że nie da się go łatwo zbyć. Jeśli naprawdę nie odejdzie, zadzwońcie po policję.

Ten typ na pewno tylko chce naciągnąć pieniądze, i nie ruszy ani małym palcem dla ewentualnej refinansacji. Lepiej porozmawiajcie z bankiem domowym lub udajcie się do rzetelnego doradcy ds. zadłużenia.

Pytanie: Czy kiedykolwiek konkretne OFERTY POMOCY (w formie możliwości obrony przed bankiem itp.) poza skierowaniem do prawnika? Czy zdajesz sobie sprawę, że prawnicy są po prostu zbyt drodzy dla ludzi biorących kredyt? Dlaczego bierzemy kredyt - bo po prostu NIE MAMY pieniędzy. Dlatego wpadliśmy w pułapkę tanich kredytów z S.-Bank. W tym również ja, która również szukałam pomocy! Dlaczego nie mogę przekazywać moich doświadczeń innym poszkodowanym?

Gdybyś przeczytał moje wpisy, to pytanie by się nie pojawiło. Wręcz przeciwnie. Moja dotychczasowa pomoc skoncentrowana była raczej na bezpłatnej pomocy, jak na przykład skierowanie do rzecznika finansowego itp.

Mimo że można śmiało powiedzieć, że twoja pomoc (przynajmniej odnośnie do linku, do którego tutaj wielokrotnie odsyłasz) jest tutaj niezauważalna. Jeśli zapoznasz się z linkiem, który tu tak zachwalasz, bezpłatna pomoc raczej nie pasuje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata