Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Informacja o odstąpieniu od umowy przy finansowaniu budowy jest błędna.

Napisany przez radiusd
Cześć wszystkim,
mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie.

Sytuacja jest następująca:

Kilka tygodni temu widziałem interesujący raport w telewizji na temat błędnych pouczeń o odstąpieniu. (Plusminus)
Mówił on o odszkodowaniach za wcześniejszą spłatę itp.

Po tym programie skontaktowałem się z prawnikiem, aby sprawdził również moje. Okazało się, że również jest obarczone błędami w formułowaniu.
Zaproponował mi natychmiastowe podjęcie działań w celu wyjścia z aktualnej umowy i zabezpieczenia dla mnie obecnego oprocentowania. SUPER POMYSŁ.

Jednakże, ponieważ zawsze dobrze doradzała mi bank, nie chciałbym działać pochopnie.

Czy byłoby rozsądne najpierw porozmawiać samemu z bankiem, czy też mogę popełnić błąd w odniesieniu sukcesu, informując ich o całej sytuacji?

Będę bardzo wdzięczny za pomocne informacje!!!

Pozdrowienia
radiusd

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Radiusd,

Czy mógłbyś przedstawić nam klauzulę dotyczącą odstąpienia od umowy, która prowadzi do prawa do wypowiedzenia umowy bez ponoszenia odszkodowania?

W innym wątku już był w tej sprawie dyskusja, ale użytkownik Macy nigdy nie udowodnił swoich słów.

Napisany przez Habel27

Cześć Radiusd,

Proszę opisz nam zapis w informacji o odstąpieniu od umowy, który prowadzi do prawa do rozwiązania umowy bez konieczności uiszczenia odszkodowania.

W innym wątku było już o tym mowa, ale użytkownik Macy nigdy nie przedstawił dowodów.

Zawsze zależy to od banku, z którym mamy do czynienia. W ramach ogólnego kontekstu właśnie ukazała się książka - Zinsklau autorstwa Olafa Kumpferta.

Karl-Heinz Steffens Berlin

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata