Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Optymalizacja zysków z wykorzystaniem formacji świecowych???

Napisany przez Faultier
Cześć

Często zdarza mi się, że akcje, które kupiłem, rosną znacznie przez kilka miesięcy. Oczywiście cieszy się człowiek i ma nadzieję na dalszy wzrost kursu. Niestety, często zdarza się, że w kolejnych miesiącach te akcje tracą zyski i zostaje tylko irytujące ""Gdybym tylko..."".

Dlatego zainteresowałem się analizą wykresów (świece japońskie). Mam nadzieję, że pomogą mi one znaleźć odpowiedni moment, aby chociaż częściowo osiągnąć zyski i nie wracać za każdym razem do punktu wyjścia.

Dlatego zakupiłem książkę ""Technische Analyse mit Candlesticks"" Stevea Nisona. Książka jest napisana w sposób zrozumiały i pokazuje przykłady wykresów, jak to może wyglądać w rzeczywistości. Sygnały w tych przykładach są zazwyczaj dość jednoznaczne.

Jednak gdy patrzę na wykresy moich akcji w portfelu, widzę te same wzorce na wykresie, ale często nie wysyłają one właściwych sygnałów. Na przykład, w trakcie trendu wzrostowego pojawiają się potwierdzone formacje Hanging Man, które nie wpłynęły na dynamikę wzrostu. Albo w trendzie spadkowym pojawiają się byczo odwracające się formacje engulfing, które nic nie sygnalizują.

Czasami mam wrażenie, że te wzorce pojawiają się losowo i dopasowują się do sytuacji...

Jakie macie doświadczenia? Czy po prostu nie mam wystarczającego doświadczenia, aby to właściwie interpretować? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy świeczki japońskie działają?

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata