Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Informacje dotyczące zawodu WHEN Rabodirect)

Napisany przez Geldjohnny
Cześć.

W różnych instytucjach mam lokaty terminowe. Rabodirect wysłało mi teraz e-mail, że przy następnym logowaniu muszę podać swoje dane zawodowe. Podobno nakłada to Bundesbank. Czy ktoś jeszcze dostał taki e-mail?

Napisany przez Dahut
Na lokacie? Nie.
Ale mam konto w Bank of Scotland.

Napisany przez Finanzinho

Czy ktoś jeszcze dostał takiego e-maila?

Tak, najpierw myślałem, że to spam. Wygląda jednak na to, że faktycznie jest od RaboDirect.

Nie znam żadnego wymogu Banku Federalnego. Jeśli to faktycznie nadejdzie, wpiszę po prostu Usługi różnego rodzaju jako zawód.

Napisany przez Geldjohnny
Cześć.

Albo coś innego, zawsze to samo i nic nieznaczące. ^^

Napisany przez 2Escorpio
Po prostu się przyznajcie? Nie widzę w tym problemu?

To wasze konto bankowe, bank i tak wie, ile pieniędzy mniej więcej macie do dyspozycji... Oczywiście na koncie oszczędnościowym nie widać ani dochodów, ani majątku, ale wielokrotny milioner na pewno nie ma tylko 4000 euro na koncie oszczędnościowym. (Wyjątki potwierdzają regułę).

Ponadto bank może stworzyć sobie obraz o mniej więcej majątku / dochodach klientów na podstawie kwot wpłat i wypłat.

Napisany przez andreasun
[Cytat=Geldjohnny;68337]inne cytatyQUOTE]
Dokładnie, ja też tak postępuję. Mam na myśli, że w dzisiejszych czasach można już wszystko dowiedzieć się o każdym, a handel danymi osobowymi naprawdę jest tak interesujący i lukratywny, że nie trzeba zbyt wiele o sobie ujawniać. Musiałem podać swoje zawód, choć mamy już 2017 rok, więc myślę, że to jest normalne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata