Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka za mała? Minimalna suma?

Napisany przez 126frank
Cześć wszystkim,
planuję zakup domu.
Cena zakupu wynosi około 85.000€
na dodatkowe koszty i remont mam zamiar zabezpieczyć finansowanie w wysokości około 35-40.000€. Pożyczkę będę potrzebował dopiero pod koniec roku.
To są fakty, a teraz moje pytanie:
Czy ktoś tutaj ma doświadczenie w tej kwestii?
Pozdrowienia z lodowatego północy.
frank

Napisany przez NaTwoim13
Cześć 126frank,

nie rozumiem twojego pytania. Ile pieniędzy potrzebujesz jako kredyt hipoteczny?

Zwykle udaje się do Działu kredytowego w celu uzyskania kredytu.

Napisany przez 126frank
Cześć Panie Buhmann, do tego czasu będę miał około 60 000 € kapitału własnego i chciałbym skorzystać z pożyczki w wysokości 35-40 000 €.

Pozdrowienia, frank

Napisany przez Michael Ostwald
Cześć 126frank,

pożyczka w podanej wielkości zazwyczaj nie stanowi problemu. Większość banków określa kwotę 25 000 EUR jako minimalną kwotę kredytu hipotecznego. Poniżej 25 000 EUR zazwyczaj finansuje się innymi zabezpieczeniami, a nie hipoteką (np. kredytem prywatnym).

Pozdrowienia,
Michael Ostwald

Napisany przez Dahut
Miałam ten sam problem. Potrzebowałam tylko około 40 000,-. Ale w bankach, które zaoferowały mi korzystne oferty, minimalna suma wynosiła 50 000,- dla kredytu hipotecznego. Więc użyłem mniejszego kapitału własnego i wziąłem hipotekę na kwotę 50 000,-. Reszta pieniędzy nadal leży na koncie bankowym. W końcu fajnie jest mieć jeszcze pieniądze po zakupie, dzięki czemu nie muszę martwić się o spłatę kredytu hipotecznego.

Napisany przez C. Andreas
W przypadku kasy oszczędnościowo-budowlanej możliwe jest uzyskanie finansowania w wysokości 40 000 euro.

Rozsądnym wyborem są w tym przypadku pożyczki stałoprzecinkowe kasy oszczędnościowo-budowlanej, które można zawrzeć na okres od 21 do 35 lat. Zaletą tych pożyczek jest pewność oprocentowania i stałe raty.

Napisany przez Finanzinho
Czy okres kredytowania wynoszący 252 miesiące przy 35 tys. euro kredytu jest naprawdę sensowny, należy rozważyć indywidualnie.

Przy tak niewielkiej sumie zaleciłbym ustalenie wyższej wartości spłaty kapitału. Dzięki temu można by było spłacić kredyt w przeciągu 10 lat przy akceptowalnych ratach...

Napisany przez verschaukelt
Dlaczego nie zapytasz w KFW? O ile mi wiadomo, nie trzeba brać 50 000.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, nie da się uzyskać kredytu w KfW, wymagane jest pośredniczące instytucje kredytowe i czy mają ochotę na udzielenie kredytu w takiej wysokości - gdzie są również odpowiedzialni (co przy tym dobrym rozwoju nie stanowi problemu) - za dalsze przekazanie klientowi przez KfW, może być nieco trudne. Oczywiście są tam mniejsze sumy kredytów, 50 000 euro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata