Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłata kredytu Sparkasse

Napisany przez mouwow
Cześć drodzy członkowie społeczności,

to jest mój pierwszy post na tym forum. Przejrzałem już przeszukiwarkę, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu dla mojego problemu.

W 2010 roku zaciągnąłem pożyczkę w moim banku domowym, czyli Sparkasse. Teraz udało mi się ją spłacić. Tak też uczyniłem. Dzisiaj dokładnie przeczytałem wszystkie dokumenty i dowiedziałem się, że cała kwota dla ubezpieczenia RSV została spłacona (rzeczywisty okres spłaty wynosił jeszcze 5 lat!) i dodatkowo zapłaciłem odsetki za cały okres spłaty + rekompensatę za wcześniejszą spłatę.

Czy możecie mi powiedzieć, czy to jest zgodne z prawem? Czy być może powinienem skonsultować się z biurem ochrony konsumenta lub adwokatem? Przecież chodzi tutaj o bardzo dużą kwotę i nikt nie chciałby teraz fundować bankom pieniędzy...

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Re: Spłata kredytu Sparkasse

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

ta odpowiedź znajduje się w umowie kredytowej, którą podpisałeś/-aś wtedy.

Istnieją kredyty, w których wcześniejsza spłata nie przynosi zysku, ponieważ odsetki nie są wtedy umarzane lub powstają z tego powodu opłaty. Prawdopodobnie taka sytuacja miała miejsce tutaj.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata