Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy po rozwodzie zostanę zwolniony z zobowiązań kredytowych związanych z samochodem?

Napisany przez ADMCI4
Dwa lata temu wzięłam kredyt na samochód razem z moim ówczesnym mężem, który głównie jeździł tym samochodem. Od czasu naszego rozstania około roku temu samochód znajduje się wyłącznie w jego posiadaniu. Raty były pobierane z mojego konta do tego momentu, kiedy postanowiłam to przerwać. Regularnie zlecałam anulowanie pobrania rat. Bank poinformował mnie, że podpisałam umowę kredytową i jestem również współodpowiedzialna. Czy mam jakąkolwiek możliwość wyjścia z kredytu samochodowego, skoro nie mam nic wspólnego z tym samochodem?

Re: Czy po rozwodzie zostanę zwolniony z zobowiązań kredytowych związanych z samochodem?

Napisany przez verschaukelt
Kto jest właścicielem pojazdu?

Proste ustawienie płatności faktycznie nie wystarcza. Jesteście odpowiedzialni tak długo, jak podpisaliście umowę kredytową razem. Co mówi twój były mąż? Dlaczego nie udziela zlecenia pobrań z jego konta? Dla banku to nie ma znaczenia, ważne żeby pieniądze przychodziły regularnie. A jeśli samochód jest nie tylko w jego posiadaniu, ale także w jego własności, bank mógłby cię zwolnić na wniosek - o ile były mąż jest odpowiednio zamożny...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata