Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Zachowaj silne stany... na CNBC.

Napisany przez Springer
Mogłem na podróży oglądać interesującą dyskusję na CNBC. Początkowa sytuacja dotyczyła statystyk dotyczących kapitalizacji giełdowej USA vs. UE USA: ok. 15,4 biliona dolarów UE: ok. 15,7 biliona dolarów Amerykanie są pod presją, widzą teraz, że coraz więcej inwestorów ucieka, a UE staje się silniejsza, a co za tym idzie również euro. Eksperci ekonomiczni zgadzają się, że w Stanach musi się coś wydarzyć, aby bronić swojej pozycji jako najsilniejsza gospodarka. Z drugiej strony, Niemcy również nie sprzyjają atrakcyjnemu otoczeniu giełdowemu ze względu na nadchodzący podatek od zysków kapitałowych. Mniej mi chodzi tu o szczegóły. Po prostu interesujące było zobaczyć, że Amerykanie teraz przytomnieją i poważnie potraktują problem. Gdzie mają znaleźć kapitał w przyszłości? Tytuł tematu zaczerpnąłem z telewizji, patriotyzm wydaje się być nadal obecny...

Re: Zachowaj silne stany... na CNBC.

Napisany przez richard100
Tak łatwo to nie będzie. Zepsutych naczyń nie da się tak po prostu naprawić. Na amerykańskiej giełdzie panują zbyt wielkie mafijne warunki. Tam manipuluje się na potęgę. Naked short sales to tylko jeden przykład. Ponadto obcym odebrano kapitał poprzez manipulację dolarową. Postanowiłem wycofać się z tego rynku, innymi słowy, już nie będę dokonywał zakupów. Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata