Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potwierdzenie kredytu drogą mailową.

Napisany przez krumel2013
Witaj.
Wczoraj złożyłem wniosek o kredyt online na stronie v..-k...ch lub at. Bez podawania mojego dochodu. Tylko wysokość pożądanego kredytu, imię i nazwisko, adres, telefon i e-mail. Dziś otrzymałem potwierdzenie drogą mailową: Cytat z oryginalnego e-maila:
Po wstępnej ocenie Państwa danych przekazaliśmy Państwa wniosek naszym partnerom. Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy pozytywną decyzję od XY. Państwa wniosek został zatwierdzony.

Państwa umowy są gotowe do odbioru u nas. Potrzebujemy jeszcze kilku danych osobowych od Państwa. Ponadto chcielibyśmy omówić szczegóły osobiście.

Aby przyspieszyć proces obsługi Państwa wniosku, prosimy o kontakt telefoniczny z naszym zespołem doradczym pod numerem +41 (31) 511 .....
Ten numer nie istnieje nawet.

Cała sprawa wydaje mi się podejrzana. Czy ten list to już umowa? Co mam teraz zrobić? Czy mogę po prostu nie odpowiadać? Obawiam się, że coś zrobiłem źle.

Nazwy i numer telefonu zmieniłem na XY, jak również adres strony internetowej

Napisany przez Dahut
Harharhar. Umowa kredytowa bez protokołu doradczego i podpisu kredytobiorcy. hihi
Miejmy nadzieję, że w załączniku do e-maila nie otworzyłeś. Nie byłbym zdziwiony, gdyby wysłano tam trojana lub wirusa.
Moja rada? Usuń e-mail.

Napisany przez krumel2013
Nie, nie ma załącznika do otwarcia. Dobrze, że nie ma. Na wszelki wypadek zachowam tę wiadomość e-mail. Nigdy nie wiesz, co się może zdarzyć. Ale nie zamierzam odpowiadać na tę wiadomość i zobaczymy, co się stanie. Przecież nie mają niczego przeciwko mnie. A przecież można zazwyczaj złożyć zapytanie.

Napisany przez degusto11
W zasadzie istnieje wolność umów (przynajmniej w Niemczech). Niemniej jednak cała sprawa wydaje się nieuczciwa, zdecydowanie ZAWSZE należy upominać się o pisemne opracowanie. Koniecznie poproś o przesłanie WSZYSTKICH dokumentów umownych, abyś mógł dokładnie sprawdzić wszystkie warunki i w razie potrzeby odstąpić od umowy, jeśli coś jest nie tak.

Seriozna firma nie wysłałaby takiej wiadomości, być może jest to przypadkowy SPAM!

Napisany przez der graf
Cześć,
uważam, że ten list również nie wydaje się być zbyt godny zaufania. Ponadto, jaka bank po prostu udziela Ci kredytu, mimo że nie jesteś ich klientem ani nie zna Twojej sytuacji finansowej?
Czy musiałeś potwierdzać jakiekolwiek regulaminy i warunki w związku z wnioskiem? Jeśli tak, warto sprawdzić, czy nie ma tam ukrytej umowy. Ale wszystkie umowy zawarte przez internet mogą być odwołane w ciągu 14 dni.
Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata