Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wpływ polityki pieniężnej na strukturę oprocentowania

Napisany przez Netzpirat
Dobry wieczór. Aktualnie piszę moją pracę dyplomową na temat: Teorie struktury oprocentowania i wpływ polityki pieniężnej na strukturę oprocentowania. Niestety nie mogę znaleźć zbyt wielu wskazówek dotyczących wpływu teorii pieniądza. Wiem tylko, że wysokość oprocentowania jest kontrolowana przez EBC poprzez regulację podaży pieniądza i/lub zmiany stóp procentowych. Co jeszcze można powiedzieć na ten temat? Czy ktoś może mieć jakieś wskazówki, albo wiedzieć gdzie mogę znaleźć konkretną informację? Pozdrawiam, np

Napisany przez soundjunk
Ekspansywna polityka fiskalna i monetarna jest często prezentowana na podstawie modelu IS-LM. Wystarczy wpisać w Google i chętnie odpowiem na pytania tutaj.

Napisany przez Netzpirat
Teraz wyjaśniłem model ISLM, który prowadzi do obniżenia lub wzrostu stóp procentowych poprzez politykę monetarną. O jakie stopy procentowe chodzi? Czy to raczej ogólny poziom stóp procentowych? Gdzie dokładnie tkwi różnica, gdy EBC ustala stopę referencyjną?

Napisany przez soundjunk
Oprocentowanie może być dowolne, pytanie dotyczy strefy walutowej, na jaką się je patrzy, w tym przypadku jednak dotyczy stopy procentowej Europejskiego Banku Centralnego. ECB ma na celu osiągnięcie inflacji na poziomie nieco poniżej dwóch procent w porównaniu do poprzedniego roku, a można to osiągnąć poprzez kontrolę stopy procentowej i ilości pieniądza.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata