Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Co mam zrobić? Poprosić o jeszcze więcej pieniędzy czy być bezczelny?

Napisany przez dejavu_lady
Cześć drogie Forum Team..
Potrzebuję waszej pomocy... Mianowicie:
Pracuję teraz od 8 miesięcy jako asystentka zespołu w małym biurze inżynieryjnym z 11 pracownikami..
Bezpośrednio po moim wykształceniu poszłam tam zastąpić pracownika na urlopie, za nieco skromną wypłatę (1.600€), ale pomyślałam, że lepiej niż siedzieć na ulicy.. Tak mogę zdobyć praktykę zawodową..
Po miesiącu zostałam jednak zatrudniona na stałe i na czas nieokreślony.. Wynagrodzenie wzrosło do 1.800€, co wtedy również było moim życzeniem w aplikacji.. Teraz, po 8 miesiącach, zgłosiłam się do szefa i zapytałam o więcej?! Ponieważ teraz widział, jak pracuję itd..
Dzisiaj przyszedł do mnie z umową o kwocie 2.000€, 26 dni urlopu i 40 godzin pracy.. Jednak jeszcze nie podpisaną przez niego.. Moje życzenie było 2.150-2.200€, co są to liczby doświadczeń znalezione w internecie z moim krótkim doświadczeniem zawodowym itd..
Czy teraz jest bardzo niegrzeczne prosić o więcej?
I dlaczego jeszcze nie podpisał?
Czy próbują zacząć od niskiej kwoty i zobaczyć, co się stanie?
Na końcu rozmowy powiedział jeszcze.. Przejrzyj to.. zastanów się nad tym i ponownie się zgłoś
Na informację: mam 27 lat i od początku pracy w firmie robię dodatkowo studia na ekonomię..

Napisany przez 2Bolitho
Załóżmy, że nie macie obowiązującej umowy zbiorowej. W takim przypadku możesz swobodnie negocjować. Zastanów się, za co dostajesz pieniądze. Przedstaw swoje umiejętności i nie porównuj się do innych. Co dokładnie oferujesz? Co dajesz, czego nikt inny nie daje? Wkraczaj do negocjacji z kwotą 2 300 lub wyższą, bo i tak będzie próbował cenować. Możesz w zamian uzyskać dodatkowy dzień urlopu czy świąteczną premię. Jeśli się dogadacie, podpiszecie umowę i po kłopocie. Nie sprzedawaj swojego czasu zbyt tanio.

Napisany przez dejavu_lady
Dziękuję za miłą odpowiedź..
Dokładnie tak myślę.. Chyba że 2.300€, wtedy chyba będzie chciał to zamieść pod dywan.. Miałem zamiar podejść do rozmowy z takim podejściem, że jeśli zdołamy dojść do 150-200€ więcej, będę zadowolony!

Co o tym sądzisz?
Moje obawy leżą trochę także w tym.. Że po roku praktyki zawodowej żądać tyle w kategoriach dużo..

Napisany przez marco1
Jaka jest sytuacja ekonomiczna przedsiębiorstwa? Bilanse?
Następnie powinieneś zastanowić się, jak bardzo jesteś zastępowalny i ile wyniosłoby koszt zatrudnienia nowej osoby dla twojego szefa.

Wtedy pozostaje Ci tylko zaufanie do swojego przeczucia, czy powinieneś to zrobić, czy nie.

Napisany przez vifpersonal
Cześć,

najlepiej jest postawić się w sytuacji pracodawcy.

Wcześniej należy udokumentować, co się zostało osiągnięte, gdzie odniesiono sukcesy dla firmy (poza standardowym zakresem obowiązków), jaki szczególny wkład się wnosi, jak niezawodny i lojalny się jest. Wymaganie podwyżki powinno zawsze odbywać się w ramach osobistej rozmowy, a nie na szybko. (W dobrym nastroju).

Pozdrowienia

Volker Bronheim

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata