Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bank internetowa z opcją przelewu na konto oszczędnościowe na dzień dzisiejszy.

Napisany przez TKNY
Cześć wszystkim,

czy istnieje bank bezpośredni (lub inny tani bank), w którym miałbym możliwość automatycznego przelewu z konta bieżącego (w tym samym banku) na konto oszczędnościowe w dniu/godzinie granicznej?

Prawie jak zlecenie stałe, które nie przekazuje stałej kwoty, ale na przykład zawsze powyżej 1 000 euro. Niektóre banki spółdzielcze oferują to jako Top-Oszczędzanie.

Czy istnieje coś takiego w banku, który nie nalicza mi za to miesięcznych opłat?

Re: Bank internetowa z opcją przelewu na konto oszczędnościowe na dzień dzisiejszy.

Napisany przez Finanzinho
Bank DKB oferuje usługę.

Pieniądze mogą być automatycznie przelane na kartę kredytową, która może być używana jako konto oszczędnościowe. Aktualne oprocentowanie wynoszące 1,3% nie jest jednak imponujące.

Napisany przez 2Escorpio
Nie mam wysokiego zdania na temat przechowywania / oszczędzania pieniędzy na karcie kredytowej.

Jeśli zostanie skradzione / wykorzystane, będziesz musiał gonić za swoimi pieniędzmi.

Napisany przez TKNY
Karta kredytowa też mi się nie podoba...
Czy nie ma tego jako osobistej funkcji konta oszczędnościowego? Byłoby fajnie!

Napisany przez Finanzinho
W DKB nie ma konta oszczędnościowego, ale tylko kartę kredytową, którą można używać jako konta oszczędnościowego. Jeśli uważasz, że jest to zbyt wielkie ryzyko bezpieczeństwa, powinieneś nie korzystać z tej funkcji. Inne banki internetowe z automatycznym przelewem do prawdziwego konta oszczędnościowego są mi nieznane.

Napisany przez Birke86
Czy jest tu teraz bank internetowy, który oferuje tę usługę? Bądź jakie banki oferują ten przelew przy darmowym koncie rozliczeniowym?

Napisany przez Birgit

Czy teraz jest tutaj dostawca usług bankowych, który oferuje ten usług? Albo jakie banki oferują ten przelew w ramach darmowego konta osobistego?

To żadna bank nie zaoferuje Ci za darmo.

Ten serwis musi być opłacony.

I moim zdaniem słusznie.

Napisany przez TKNY
Dlaczego słusznie? Przecież w końcu to normalne przekazanie okresowe?!

Napisany przez florianmeier
To nie jest klasyczne stałe zlecenie, ponieważ w DKB można ustawić, że na dzień X na bieżącym koncie powinno pozostać Y EUR.

W DKB nadal istnieje to rozwiązanie. Nazywa się to oszczędzaniem VISA.

Napisany przez Birgit

Dlaczego słusznie? W końcu to po prostu normalny przelew stały?!

To jest działanie usługowe.

A za usługę trzeba zapłacić.

Napisany przez 2Escorpio

To jest działanie usługowe.

A usługi trzeba zapłacić.

Tak, to jest działanie usługowe, ale przecież na korzyść banku.

Bank powinien być zadowolony, gdy klient inwestuje swoje pieniądze na ich książce oszczędnościowej lub rachunku oszczędnościowym... dzięki temu zarabiają pieniądze.

Dlaczego więc naliczać opłatę za coś, co w zasadzie jest większą korzyścią dla banku?

Napisany przez Mayana
To może nie być już aktualne, ale czy prawie każdy bank nie oferuje usługi oszczędzania na rzecz celej? Już o tym słyszałem w wielu bankach...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dziś niektóre banki oferują również oszczędzanie na wycieraczkach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata