- pt kwie 12, 2013 8:05 am
Witajcie na forum, po dłuższym czasie czytania postanowiłem wreszcie się odezwać. Mam 26 lat i pracuję jako administrator systemów IT w administracji publicznej. Ostatnio chciałem ubezpieczyć się od stałego niezdolności do pracy (BU) - znalazłem odpowiednie ubezpieczenie, wypełniłem je z moim agentem ubezpieczeniowym i wysłałem. Teraz dostałem odmowę z powodu nadciśnienia krwi, które oczywiście podałem w pytaniach dotyczących zdrowia. Wygląda na to, że moje szanse na uzyskanie ubezpieczenia od stałej niezdolności do pracy gdzie indziej są bardzo niskie, ponieważ informacje te trafiają do centralnej bazy danych. Teraz szukam kompromisu: - ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków z niewielką rentą w razie wypadku - ubezpieczenie na wypadek poważnej choroby Czy mogę zawrzeć ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków bez ryzyka ponownego odrzucenia? Jak to wygląda w przypadku ubezpieczenia od poważnej choroby? Czy ta kombinacja w ogóle ma sens dla mnie? Będę wdzięczny za sugestie alternatywne! Dziękuję Wam wszystkim! Pozdrawiam, frost