Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy dostanę informację od banku o spłacie kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Niestety, straciłem trochę kontroli nad moim kredytem w Sparkasse, ponieważ otrzymuję tylko jedno wyciąg bankowy rocznie. Wiem jednak, że wkrótce muszą skończyć się spłaty. Wtedy kredyt zostanie spłacony. Czy to moja własna odpowiedzialność, aby sprawdzić odpowiedni moment i zaprzestać wpłat, czy też Sparkasse poinformuje mnie, że mogę zakończyć moje stałe zlecenie? Z banku dostaję nowe zestawienia dopiero w styczniu lub lutym. Nie chcę przesadzać z nadpłatami kredytu...! Korrigan

Re: Czy dostanę informację od banku o spłacie kredytu?

Napisany przez Ravemaster84
Napewno płatność będzie realizowana zleceniem stałym, a nie poleceniem zapłaty? W przypadku polecenia zapłaty po prostu przestaje się pobierać płatności. W przypadku zlecenia stałego samemu byłoby się odpowiedzialnym. Nawet jeśli Sparkasse już informuje o nadpłacie.

Ogólnie rzecz biorąc, należy po prostu zapytać doradcę. On również może od razu powiedzieć, jak długo jeszcze trzeba będzie płacić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata