- pn kwie 16, 2007 5:18 pm
Dzisiaj wieczorem wzrost o 33%. Myślę, że ten tytuł może w najbliższych dniach nadal rosnąć. Pytanie brzmi tylko, do jakiego poziomu.
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
Mühlebach pisze: Chciałbym wasś zapytać, czy widzielibyście wysokie ryzyko, gdybym zainwestował niewielką kwotę? Chodzi o około 600 franków.1. Trzymaj się z daleka! Jest jeszcze jedno zwiększenie kapitału. Zysk jest o 10 razy mniejszy, a EBIT zmniejszył się do śmiesznych 4000, co stanowi 75 razy mniej niż w ubiegłym roku! 2. 600 franków to trochę mizerne (najpierw myślałem, że się pomyliłeś), z pewnością Twoje obawy dotyczące wysokiego ryzyka są zrozumiałe, jednak opłaty i prowizje są tam stosunkowo wysokie procentowo. Nawet w Yellowtrade musiałbyś zapłacić około 30 franków, co stanowi 5%. Już byś wtedy był na minusie i musiałbyś to odrobić. Niestety przewiduję kolejny spadek kursu i myślę, że cena 6.45 przy tym zysku i EBIT nie jest w żadnym wypadku uzasadniona... To moje zdanie na ten temat. Wierz mi, nie jestem pesymistycznie nastawiony, ale Pragmatica przesadza... Przeczytaj dzisiejsze ogłoszenie z 30.04., źródło cash: Spreitenbach AG (AWP/sda) - Firma oprogramowania Pragmatica osiągnęła w 2006 roku niewielki zysk w wysokości 0,01 (w roku poprzednim 0,1) mln CHF. Jak poinformowała Pragmatica w poniedziałek, rezygnuje się z dywidendy. Firma planuje zmianę nazwy i całkowitą odnowę rady nadzorczej. Obrót spadł z poziomu 4,6 mln do 3,53 mln CHF. Redukcja obrotu nastąpiła głównie z powodu absencji pracowników z powodu choroby i przesunięć projektów na bieżący rok, jak napisano w komunikacie prasowym. Zysk operacyjny (EBIT) spadł z poziomu 0,30 mln do 0,004 mln CHF w ciągu roku. Na walnym zgromadzeniu 30 maja zostanie zgłoszona zmiana nazwy. Spółka ma zmienić nazwę na Global Natural Resources Holding (GNR). Powodem tego posunięcia jest to, że firma, obok swojego tradycyjnego biznesu IT, w ramach strategii rozszerzenia, skupi się również na rozwoju projektów w rolnictwie, sektorze energii odnawialnej i innych odnawialnych zasobach. Ponadto zostanie zgłoszony zwykły wzrost kapitału w wysokości 3 mln CHF oraz zwiększenie kapitałów akcyjnych uprawnionych i warunkowych w dwóch krokach. Nowa główna akcjonariuszka, Swiss British Fiduciary Trust Center (SBFTC), która w lutym nabyła 49,23% akcji Pragmatica, zamierza w pełni wykorzystać swoje prawo poboru. Według komunikatu, SBFTC ma również zamiar przekazać 10% akcji ze swojego udziału w niemieckiej spółce FloraEcoPower Holding (FEP) do przemianowanej spółki. FEP produkuje biodiesel. Po walnym zgromadzeniu dotychczasowi członkowie rady nadzorczej Clino Vallone (Przewodniczący), Gerardo Cristiano i Gerfried Mülleitner złożą rezygnację. Nowymi członkami rady nadzorczej mają być szwajcarski senator CVP, Bruno Frick (nominowany przewodniczący rady nadzorczej), Ottokar Hahn, Thomas Hirsiger, były premier Liechtensteinu Markus Büchel i Hardy P. Weiss.
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata