- pn kwie 22, 2013 5:04 pm
Witajcie,
w związku z kurtuazją i dla lepszej porady dotyczącej mojej sytuacji, pozwólcie, że się przedstawię.
Mam na imię Dennis, mam 25 lat i pochodzę z Nadrenii Północnej-Westfalii.
Ze względu na zmianę zawodu, obecnie ponownie jestem na szkoleniu,
konkretnie jestem w drugim roku nauki na elektronika systemów IT.
Co będę robił po ukończeniu nauki: Zostanę zatrudniony. To już jest pewne.
Musiało by się stać wiele rzeczy, żeby to ofertę nagle wycofano.
Obecnie od roku wynajmuję mieszkanie i zdecydowanie chcę zbudować około 10 lat.
Teraz do samej sytuacji:
W ciągu roku dostanę niewielką kwotę 25 000 euro i chciałbym jak najszybciej się do tego przygotować
i poradzić, jak najlepiej zainwestować te pieniądze.
Nie jest łatwo odpowiedzieć, czy powinienem inwestować bezpośrednio w nieruchomości, czy może gdzieś inwestować te pieniądze w sposób korzystny i bezpieczny, gdyż nigdy nie zajmowałem się tą dziedziną wystarczająco intensywnie.
Więc mam nadzieję na fachowe i przede wszystkim bezstronne porady bez zysku na myśli.
Chciałbym z góry serdecznie podziękować za każdą poważną odpowiedź.
I jeszcze jedno... ja po prostu nie jestem zwolennikiem formalnego Pan/Pani, jeśli nie trzeba. Dlatego możecie mówić na mnie ty.
Pozdrowienia, Dennis
w związku z kurtuazją i dla lepszej porady dotyczącej mojej sytuacji, pozwólcie, że się przedstawię.
Mam na imię Dennis, mam 25 lat i pochodzę z Nadrenii Północnej-Westfalii.
Ze względu na zmianę zawodu, obecnie ponownie jestem na szkoleniu,
konkretnie jestem w drugim roku nauki na elektronika systemów IT.
Co będę robił po ukończeniu nauki: Zostanę zatrudniony. To już jest pewne.
Musiało by się stać wiele rzeczy, żeby to ofertę nagle wycofano.
Obecnie od roku wynajmuję mieszkanie i zdecydowanie chcę zbudować około 10 lat.
Teraz do samej sytuacji:
W ciągu roku dostanę niewielką kwotę 25 000 euro i chciałbym jak najszybciej się do tego przygotować
i poradzić, jak najlepiej zainwestować te pieniądze.
Nie jest łatwo odpowiedzieć, czy powinienem inwestować bezpośrednio w nieruchomości, czy może gdzieś inwestować te pieniądze w sposób korzystny i bezpieczny, gdyż nigdy nie zajmowałem się tą dziedziną wystarczająco intensywnie.
Więc mam nadzieję na fachowe i przede wszystkim bezstronne porady bez zysku na myśli.
Chciałbym z góry serdecznie podziękować za każdą poważną odpowiedź.
I jeszcze jedno... ja po prostu nie jestem zwolennikiem formalnego Pan/Pani, jeśli nie trzeba. Dlatego możecie mówić na mnie ty.
Pozdrowienia, Dennis