Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt KFW na refinansowanie

Napisany przez NeueWege
Cześć drodzy członkowie forum,
dziesięć lat temu otrzymałem kilka kredytów od KfW:
KFW-Wohneigentum
KFW-Co2-Sanierung
KFW-Wohnraummodernisierung
Owe kredyty kończą się teraz we wrześniu 2013 r. z ich obecnym oprocentowaniem. Ponieważ KfW nie udziela sensownych informacji na temat refinansowania, wysyła ofertę najwcześniej trzy miesiące przed końcem okresu obowiązywania oprocentowania, a moje klasyczne kalendarz domowe proponuje korzystną ofertę, mam teraz dwa proste pytania.

Czy stawki oprocentowania KfW w przypadku refinansowania odnoszą się do obecnego salda zadłużenia w ramach danego programu czy otrzymuje się ogólny typ stawki procentowej? Jeśli tak, jaka jest obecnie jej wysokość?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Neue Wege,

KfW nie udziela kredytów bezpośrednio, ale kredytodawca pośredniczący refinansuje się poprzez KfW, która oferuje warunki rynkowe, zazwyczaj możliwe do przebicia.

Problem pojawia się jednak zawsze, gdy główny bank zajmuje pozycję pierwszeństwa, co zawsze ma miejsce, gdy finansowano się nie tylko za pomocą środków KfW, co z kolei zdarza się w 95% przypadków.
Przejście do innego banku z wygasającymi środkami z KfW (lub z zadłużeniem pozostałym z nich) zazwyczaj nie jest możliwe, a przynajmniej nie jest korzystne, ponieważ ten bank ma pierwszeństwo jako główny kredytodawca, a tego nikt nie chce.

Pozostaje sprawdzić, czy nie jest korzystniej zmienić całe środki, w tym także pierwszoplanową pożyczkę; zazwyczaj jest to najkorzystniejsze rozwiązanie.

Na jak długo jest zabezpieczony stopą procentową Państwa pierwszoplanowy kredyt lub czy taki w ogóle istnieje?

Napisany przez NeueWege
Cześć z powrotem,
Dziękuję za tę pierwszą informację. Poprawne jest to, że moje bank macierzysty przekierowuje kredyt KFW, więc moje bank macierzysty znajduje się na pierwszym miejscu (do 2019 roku).
Jednak dla mnie decydujące jest pytanie, pod jakimi warunkami teraz KFW udziela mojemu bankowi macierzystemu kredytów?
Czy KFW (i w związku z tym bank macierzysty) kieruje się obecnymi stopami procentowymi KFW dla na przykład termomodernizacji (obecnie Efektywna termomodernizacja) czy również dla nieruchomości mieszkalnych, czy istnieje tam wyższa stopa procentowa w przypadku refinansowania?
Czy bank macierzysty może mieć w tym wpływ? Na przykład poprzez przekazanie niższej zdolności kredytowej? Jeśli dobrze rozumiem wskaźnik warunków KFW, to nie ma tam specjalnej stopniowanej oceny oprocentowania w przypadku kredytów mieszkaniowych, czyż nie?

Napisany przez NaTwoim13
Warunki przyszłego połączenia nie mają nic wspólnego z aktualnymi warunkami programu, oprocentowanie zostanie podane około 6 tygodni wcześniej.

Nie są to warunki zależne od zdolności kredytowej ani udziałów pożyczki, co może sprawić, że będzie to drogie! Są to warunki subordynowane!!

Dlaczego nie rozejrzeć się na rynku i nie prolongować całości? Nawiasem mówiąc, warunki pierwszorzędne powinny zostać spłacone pół roku później (zgodnie z § 489 BGB) i ta ostatnia późniejsza częściowa wypłata można bezpłatnie rozwiązać poprzez bezpłatny okres przygotowawczy w nowym kredycie.

Który bank finansował go w przeszłości i jakie były warunki pierwszorzędnego kredytu do 2019 roku?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata