Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Które ubezpieczenie zdrowotne pokrywa koszty kuracji psychosomatycznej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, po wielu latach terapii nadal nie odczuwam pożądanej poprawy, dlatego mój terapeuta zasugerował mi teraz udanie się na kurację psychosomatyczną. Jednakże zalecił mi, żebym nie składał wniosku do BfA, ale do jednej z ubezpieczalni zdrowotnych. Według jego słów, miałoby to być znacznie trudniejsze. Dlatego chciałbym dowiedzieć się, które ubezpieczalnie zdrowotne pokrywają koszty takich kuracji. Obecnie jestem ubezpieczony w Pronova i jestem gotowy zmienić ubezpieczyciela ze względu na ten cel. Pozdrowienia. Bibi

Re: Które ubezpieczenie zdrowotne pokrywa koszty kuracji psychosomatycznej?

Napisany przez Iudexx
Cześć bibi,

ogólnie rzecz biorąc, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.

W Twoim pytaniu chodzi o świadczenie, które każde ubezpieczenie zdrowotne musi pokryć. Jednak istnieje pewna różnica w procesie składania wniosku. Jeśli pracujesz już od 10 lat i należysz do ubezpieczenia emerytalnego oraz jesteś zatrudniony, wniosek możesz złożyć tylko poprzez odpowiednią instytucję ubezpieczenia emerytalnego. Jeśli jesteś emerytem, wniosek musisz złożyć bezpośrednio do ubezpieczenia zdrowotnego, jeśli nie spełniasz powyższych kryteriów. Teoretycznie nie ma znaczenia, czy jesteś tutaj w Pronova czy gdzie indziej. W takim przypadku sugeruję zmianę ze względu na jakość obsługi i dodatkowe usługi. Continentale BKK jest tu dobra. Jeśli chcesz, mogę przesłać Ci kilka ulotek e-mailem.

Pozdrawiam, iudexx

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata