Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie ochronne - jak, gdzie, co?

Napisany przez RheinPirat
Dotychczas przeczytałem trochę na temat tego tematu tylko na Google. Dlatego moje pytanie do was brzmi, na co należy zwrócić uwagę przy ubezpieczeniu ochrony prawnej i czy są dostawcy, których możecie polecić?

Celem jest ochrona prawna w życiu prywatnym, zawodowym i komunikacyjnym dla dwóch osób (mojej partnerki życiowej i mnie).

Napisany przez verschaukelt
Po zakupie nieruchomości - być może to właśnie to ryzyko - sąsiedztwo? - powinno być zabezpieczone. Istnieją dostawcy, którzy oferują także ubezpieczenie porad prawnych i korespondencji dotyczącej spadku i rozwodu. Darmowa konsultacja telefoniczna (przez prawników!) Odpowiedzialność własna w wysokości 150 euro za każdy przypadek zazwyczaj zmniejsza składkę o 30%. Warto również poszukać mniej znanych nazw (np. Allrecht za 300 euro rocznie bez zniżek dla np. pracowników sektora publicznego lub banku/ubezpieczenia) prawie wszyscy ubezpieczyciele mają również w ofercie spółki ochrony prawnej.

Napisany przez Christian_aus_B
Sprawdź na różnych portalach konsumenckich, takich jak Stiftung Warentest. Zawsze przeprowadzają testy i piszą o zaletach i wadach itp. Może znajdziesz coś odpowiedniego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata