Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej pokrywa szkody tylko do określonej kwoty?

Napisany przez ADMCI4
Mam pytanie profilaktyczne do tego dobrze zorganizowanego forum. Mój syn przetestował rejestrator dźwięku swojego kolegi, gdy robili z nim nagrania na komputerze. Podczas przenoszenia z półki na biurko mój syn go upuścił i od tego czasu nie działa. Nie jesteśmy pewni, czy możemy zgłosić ten szkodę naszemu ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej, ponieważ kwota szkody wynosi prawie 400 euro. Dotychczas nie mieliśmy jeszcze szkód zgłoszonych do ubezpieczenia OC, dlatego w ogóle nie jesteśmy w stanie oszacować, czy ta zostanie pokryta. Czy istnieje określona kwota szkody, która zostanie zwrócona przez ubezpieczyciela? Dziękuję

Re: Czy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej pokrywa szkody tylko do określonej kwoty?

Napisany przez verschaukelt
Sprawdź warunki swojego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, czy zawierają one rzeczy wypożyczone. Jednakże ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej zazwyczaj wypłaca jedynie wartość czasową, a nie wartość nową urządzenia! Możesz zawsze to zgłosić, jednak czy jest objęte ochroną ubezpieczeniową to inna sprawa. W większości nowych warunków ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej znajduje się kwota na rzeczy wypożyczone. Często jest ona ograniczona do kilku tysięcy euro.

Napisany przez Dahut
W tym przypadku nie chodzi o wypożyczone urządzenie, ale o to, że syn upuścił urządzenie w mieszkaniu przyjaciela. Powinno to zostać pokryte przez ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Jednak możliwe, że zostanie zwrócona tylko wartość czasowa.

Napisany przez Christian_aus_B
Ja, po prostu zadzwoń do ubezpieczyciela i opisz sytuację. Oni mogą sprawdzić umowę i zobaczyć, co i w jakiej wysokości jest ubezpieczone. Ale ogólnie szkoda powinna być w pełni pokryta, jeśli nie został uzgodniony żaden udział własny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata