Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: W jakich odstępach zmniejszają się procenty w ubezpieczeniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Mam 25 lat i od dwóch lat mam samochód. Jest on zarejestrowany na moją mamę, ale ja płacę składki na ubezpieczenie.

Do tej pory moje procenty w ubezpieczeniu spadły dwukrotnie.

Jak często i o ile punktów procentowych spadają te procenty? Czy będą one nadal spadać każdego roku, ale w mniejszych krokach, czy też w końcu ustabilizują się na określonym poziomie?

Napisany przez verschaukelt
Cześć Coolcat,

nastąpiła zmiana - dlatego klasy SF - a tym samym procenty w pierwszych latach teraz będą spadać niż dotychczas. I to już nie będzie liniowe. Po drodze będzie stagnacja i zwykle przy SF 25 się zatrzyma (SF= lata bezszkodowe). Czy SF 25 będzie wynosiło 35 czy 30% podstawowej składki zależy od firmy do firmy.

Dlatego zawsze w porównaniach podawaj liczbę SF. Określenie procentowe zależy od firmy!

Czy Twoja matka jest właścicielem i ubezpieczycielem? Ty jesteś płatnikiem składek?

Po kilku latach możesz zapytać u ubezpieczyciela, czy mogą przejąć lata bezszkodowe. To również zależy od liczby lat od uzyskania prawa jazdy.

Napisany przez ThinkPad
Musisz się skonsultować z ubezpieczycielem w swoim przypadku, trudno toogólnie stwierdzić.. niestety.. Porównanie nie zaszkodzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata