Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące sprawy.

Napisany przez L1NK85
Cześć, mam pytanie dotyczące zrozumienia, na które mam nadzieję, że ktoś mi odpowie.
Oto sytuacja:
Mam dwie oferty kredytowe. W obu mam identyczną spłatę, powiedzmy 2%, i identyczną czas spłaty, powiedzmy 30 lat. W ofercie 2, przy wyższym oprocentowaniu nominalnym i takiej samej długości spłaty, mam mniejsze miesięczne obciążenie.
Jak to możliwe?
Dzięki za odpowiedzi

Napisany przez 2Escorpio
Czy uwzględniłeś ewentualne opłaty manipulacyjne oraz opcjonalne ubezpieczenie salda w Twoim obliczeniu?

Napisany przez L1NK85
Cześć, nie ma żadnych kosztów i opłat manipulacyjnych.
Po prostu nie wiem, jak to zrozumieć.
Czy ktoś ma jakieś rady?

Napisany przez 6Bankkaufmann
To może mieć wiele powodów. Najbardziej sensowne jest, gdy trzecia osoba porównuje dane.

Napisany przez Dahut
Sprawdźmy harmonogram spłat. Czy na końcu jest może jakaś pozostała kwota do spłaty?
To zrobiło kilka banków ze mną. Pomimo że bardzo dokładnie powiedziałem, że chcę spłacić w ciągu 10 lat, kilka zaoferowało mi pozornie korzystniejszą ofertę. Miesięczna rata była niższa, chociaż oprocentowanie było takie samo. Po 10 latach jednak pozostałyby mi długi, więc ostatecznie oferta była znacznie gorsza.

Dobrze, liczy się to, co klient podpisuje w umowie pożyczki.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=Bankkaufmann">
W porządku, liczy się to, co klient podpisuje w umowie kredytowej.
[/cytat]
Zawsze tak jest. Z mojego doświadczenia wynika, że 90% klientów nie ma zielonego pojęcia, co dokładnie podpisali. Zazwyczaj sprawdzane są tylko podstawowe informacje.

Napisany przez Dahut

Ok, decydujące jest to, co klient podpisuje w umowie kredytowej.

Co? Przecież nie było o to pytane.

To oznacza, że liczy się zawsze to, co jest napisane w umowie kredytowej. Klient podpisuje ją po własnej decyzji. Jeśli w umowie zawarty jest harmonogram spłat, to jest on względnie wiążący. @Moderator, tak, masz rację. W przypadku pytań dotyczących refinansowania kredytów innych banków, zawsze okazuje się, że klienci nie wiedzą, co naprawdę zawiera podstawy umów kredytowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata