Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: MINI Long - MINI Długi

Napisany przez ADMCI4
Mam konto w SQ. Chcę teraz jednak otworzyć pozycję w mini-long na Thyssen Krupp. Na stronie https://relaunch.abnamrozertifikate.de/DE/Showpage.aspx?pageID=4 wybrałem jeden. Thyssen Krupp MINI Long NL0000798403 / AA0EQN Do tej pory nie znalazłem możliwości uzyskania danych ani zakupu przez SQ. Czy coś przeoczyłem?

Napisany przez beat
To zawsze jest takie samo postępowanie: - Wprowadź skrót giełdowy lub numer Valor - Wybierz miejsce giełdowe - Naciśnij przycisk zapytania o kurs - Naciśnij przycisk Trade it Zgaduję, że nie wiesz, na jakim giełdzie są one notowane. Spróbuj Frankfurt - Euwax.

Napisany przez Karat
Może po prostu nie będziesz mógł dzisiaj, w niedzielę, złożyć zamówienie. Myślę jednak, że SQ obejmuje także te produkty. Istnieje także możliwość, że w SQ możesz kupić tylko produkty ABNAmro notowane na SWX. W innym przypadku musisz się skonsultować albo z ABNAmro, albo z SQ! Karat

Napisany przez beta
beat ma rację....Frankfurt - Euwax. Wtedy będziesz miał dostęp do danych. Jednak jest niedziela.... 8) Poza tym istnieje również giełda w Stuttgarcie....: https://www.euwax.de/ Wprowadź NL0000798403.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję, udało się!

Napisany przez Karat
Kto handluje tutaj na forum tymi Mini Long i Mini Shortami? Ja również już próbowałem i uważam te rzeczy za całkiem dobre. Oczywiście trzeba wiedzieć, w którą stronę idą. Do tej pory jednak stosowałem Mini na DAXa. Na razie jest jednak trudno ocenić, gdzie jeszcze można go popchnąć. Czy 7500 punktów to punkt zwrotny w dół, aby zebrać jeszcze raz rozpęd, czy też będzie kontynuować marsz do 8000 punktów, aby potem silniej spaść? Nie zapominajmy, że nadchodzą teraz statystycznie najgorsze miesiące w roku. Jak wy pozycjonujecie się ze swoimi Mini Hebel? Karat

Napisany przez ADMCI4
Więc moje podejście do tych MINI Long i MINI Short: Jeśli jestem przekonany do firmy i dokładnie się im przyglądam, to kupuję tylko pozycje MINI Long lub Short (jeśli dostępne). Zawsze myślę: jeśli tak, to tylko produkty MINI Long (jeśli jestem przekonany) Do tej pory zawsze mi się dobrze układało.....i odniosłem pokaźne zyski (MINI Long na: Petroplus, Holcim, ABB, Adecco i Noble Biocare) Ustaliłem sobie limit straty na poziomie 25%, który ściśle przestrzegam!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata