Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt pomimo negatywnej historii kredytowej

Napisany przez Ferhat1181
Cześć ludzie
Znam kogoś, kto udziela kredytów pomimo negatywnej historii kredytowej
U mnie świetnie to działało
Jednak musiałem zapłacić pośrednikowi prowizję od sukcesu w wysokości 5%
Czy to normalne?

Napisany przez SchumannKev
Cześć Ferhat1181,

Czy musiałeś zapłacić prowizję bezpośrednio, czy też opłaty zostały przekształcone na twoje raty kredytowe? Druga opcja jest mi znana; gwarantuje, że opłata pośrednictwa musi być zapłacona tylko wtedy, gdy kredyt zostanie udzielony.
Jeśli musisz zapłacić te 5% oddzielnie, wydaje mi się to podejrzane.

Napisany przez tomtom70
Cześć.

Jeśli prowizja za sukces została wcześniej uzgodniona i jest płatna tylko w przypadku sukcesu, uważam to za całkowicie zasadne. Korzystasz z usługi, więc może ona kosztować.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To również zależy od kwoty, o którą tutaj chodzi. Czy jesteś zatrudniony czy pracujesz na własny rachunek? Czy ten model jest również rozszerzalny dla społeczności forum?

Napisany przez Nomik
To z prowizją uważam za nieuzasadnione albo niemądre. To jest niemal jak opłata za przetwarzanie...

Jeśli pośrednik wcześniej ustali opłatę za obsługę lub honorarium, a druga strona się na to zgadza, jest to w pełni zgodne z prawem.

Napisany przez DaggetBeaver
Więc nie sądzę, że coś takiego jest naprawdę poważne. Istnieje powód, dla którego banki nie udzielają kredytów wszystkim - po prostu brakuje bezpieczeństwa. Więc co robią nierzetelni dostawcy kredytów: Zabezpieczają się poprzez większe pieniądze. Często schemat jest taki: kredyt jest obiecany, sprzedawca przyjeżdża i składa ofertę. Dotyczy ona tylko małej części kwoty, której tak naprawdę chciałeś(aś) otrzymać. Jeśli odmówisz, musisz i tak zapłacić za przyjazd. Dla mnie to brzmi jak zmieniona wersja tego schematu. Czy masz coś już na piśmie?

Oczywiście, że tak nie może być. Pośrednicy, którzy żądają przedpłat i nie są w stanie dostarczyć produktu. To tak po prostu nie może być!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata