Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Mam wiele polis ubezpieczeniowych i potrzebuję pomocy?!?!

Napisany przez Tom1981
Cześć,

mam teraz 3 umowy oszczędności budowlanych oraz Fundusze inwestycyjne i ubezpieczenia na życie itp. i zaczynam tracić orientację. Co mogę zrobić?

Napisany przez 2Escorpio
Jak ktoś ma Ci pomóc w zalewie informacji, które tu podałeś?

itp.

Napisany przez Tom1981
Czy istnieje jakaś placówka doradcza dla tego rodzaju spraw? Czy coś takiego? Organizacja? Czy mogę napisać do kogoś tutaj?

Napisany przez AV-Planer
Cześć,

szukaj doradcy, któremu możesz zaufać. Zapytaj przyjaciół i znajomych o polecenia. Istnieje kilka serwisów oceniających, w których możesz również zdobyć informacje na temat jakości doradztwa.

doradca, który może doradzić ci kompleksowo w sprawach finansowych, będzie w stanie zapewnić ci w każdej chwili jasny obraz twojego statusu zabezpieczenia w dziedzinie finansów i ubezpieczeń.

Doradztwo finansowe wymaga dużego zaufania. Umów się na kilka rozmów wstępnych i wybierz to miejsce, w którym będziesz się najlepiej czuć i gdzie ktoś będzie w stanie wytłumaczyć ci rzeczy w sposób zrozumiały.

Jeśli poświęcisz czas na to wysiłek, masz dobrą szansę znaleźć dobrego partnera w tej dziedzinie. Czasami warto także skonsultować się z kimś innym.

Napisany przez Drathe1
Tutaj również zalecam skorzystanie z usług niezależnego pośrednika (nie agenta ubezpieczeniowego itp.), ponieważ są oni jedynymi, którzy dokonują niezależnych porównań i nie są związani z żadnym ubezpieczycielem. Dzięki temu możesz dokładnie zanalizować, czego naprawdę potrzebujesz, co nie jest konieczne, a co faktycznie ma sens dla Ciebie.

Napisany przez Matthew Pryor
Agent ds. ubezpieczeń to uznany zawód w branży ubezpieczeniowej. To nie ma początkowo nic wspólnego z wybranym statusem pośrednika (agent ogólny, agent wielokrotny, makler...).

Napisany przez Christian_aus_B
Zasięgnij porady. Gdzieś musisz mieć zawarte ubezpieczenia.

Napisany przez Holger1984
Być może warto zebrać wszystkie formularze, skontaktować się z danymi dostawcami i sprawdzić, co można zrobić z umowami oraz do czego nadal mogą się przydać.

Napisany przez Seimon
Musisz niestety samodzielnie przejrzeć swoje dokumenty, aby zorientować się w sytuacji...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata