Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak przeprowadzić porównanie ubezpieczeń samochodowych bez zobowiązań?

Napisany przez ADMCI4
Cześć na forum finansowym.....

W zeszłym roku pierwszy raz w listopadzie zadzwoniłem do mojego ubezpieczyciela, aby zapytać o nowe stawki na kolejny rok. Koleżanka z pracy zwróciła mi na to uwagę i w rezultacie okazało się, że dla mnie jest to znacznie tańsze. Chciałbym teraz porównać nową taryfę mojego ubezpieczenia z taryfami innych firm. Jak to zrobić najlepiej, jeśli nie chcę od razu się zdecydować na zmianę ubezpieczyciela? Gdy zadzwonię, prawdopodobnie zostanę zapytany na końcu, czy chcę teraz przełączyć się na nową ofertę, czy nie. Czy mogę poprosić o więcej czasu na namysł?

Pozdrowienia

Napisany przez Matthew Pryor
Kliknij, klepnij, Enter

Napisany przez Thom
Po prostu za pomocą porównywarek, których jest mnóstwo w internecie. Dzięki takiemu porównaniu dowiedziałem się, że mogłem zaoszczędzić 350 € na moim ubezpieczeniu samochodu

Napisany przez Patricker
Tutaj naprawdę jest mnóstwo porównywarek. Zobacz sobie. Zawsze masz także prawo do zmiany ubezpieczenia, jeśli składki zostały podniesione.

Masz zawsze prawo zmienić ubezpieczenie, jeśli składki zostały podwyższone.

Nie, nie ma.

Napisany przez madddin
Porównywarki internetowe są najlepsze na początek. Ale uwaga: zabraniaj udostępniania swoich danych osobowych, w przeciwnym razie może pojawić się dużo reklam.

Napisany przez halma
Nie jest tak łatwo z porównywaniem ubezpieczeń. Istnieją strony, które udają być kalkulatorami porównawczymi, ale w rzeczywistości są kupione przez firmy ubezpieczeniowe! Oznacza to, że otrzymasz ofertę firmy, która najwięcej zapłaci za miejsce na stronie porównawczej. Niestety nie mogę dać Ci pewnej rekomendacji dla Niemiec dotyczącej stron porównywania, ale dla Szwajcarii bfox.ch jest dosyć prosty i oferuje dobry serwis doradczy (zapytałem o ubezpieczenie na życie).

Może tutaj są ludzie, którzy mieli już do czynienia z takimi stronami w Niemczech.

Pozdrowienia,
URs

Napisany przez Begeld

Tak łatwo nie jest z porównywaniem ubezpieczeń. Istnieją strony, które udają, że są kalkulatorami porównawczymi, ale tak naprawdę są one kupione przez firmy ubezpieczeniowe! Oznacza to, że ostatecznie otrzymujesz ofertę od firmy, która najwięcej płaci stronie porównawczej. Niestety nie mogę dać Ci pewnej rekomendacji dotyczącej stron porównawczych w Niemczech, ale w Szwajcarii bfox.ch jest dość prosty w obsłudze i oferuje dobry serwis doradczy (zapytałem o ubezpieczenie na życie).

Może tutaj są osoby, które już coś takiego robiły w Niemczech.

Pozdrowienia,
URs

Masz całkowitą rację, często takie strony internetowe są opłacane przez firmy ubezpieczeniowe. Ale to jest bardzo powszechne.
Właśnie wypróbowałem stronę bfox.ch, ale przycisk Pełne sprawdzenie zawiesza się przy pytaniu 16, gdy pytają o kod pocztowy.

[...Zawartość częściowo usunięta. Admin ...]

Napisany przez Mauszeiger

Tak prosto to jednak nie jest z porównywaniem ubezpieczeń. Istnieją strony, które udają bycie kalkulatorem porównań, ale w rzeczywistości są one kupione przez firmy ubezpieczeniowe! Oznacza to, że otrzymujesz ofertę firmy, która płaci najwięcej tej stronie porównawczej. Niestety, nie mogę dać ci pewnej rekomendacji co do stron porównawczych w Niemczech, ale dla Szwajcarii bfox.ch jest dość prosty i oferuje dobry serwis doradczy (zapytałem o ubezpieczenie na życie).

Być może tutaj są osoby, które już coś takiego robiły w Niemczech.

Pozdrowienia,
URs

O ile mi wiadomo, check24 jest naprawdę niezależny... no cóż, mam nadzieję

Co myślicie, czytając to???

Check 24 to zarejestrowany makler ubezpieczeniowy. Niemniej jednak nie jest jasne, czy któryś z ubezpieczycieli ma większe udziały w firmie czy nie. Wiadomo jedynie, że przepływają prowizje. Nic więc dziwnego, że HDI, HUK i WGV założyły własny portal o nazwie Transparo, ponieważ nie chciały spełniać żądań prowizyjnych ze strony Check 24. Żadne z tych portali nie jest naprawdę niezależne. Jak mogłoby być? Po prostu pośrednicy (a nic innego nie są te portale) muszą i mogą żyć z czegoś (w tym przypadku z premii za zawarcie umowy i prowizji od polis w portfelu).

Napisany przez isabs
[cytat=Matthew Pryor">
Nie, nie zrobił tego.
[/cytat]
W większości przypadków tak...

Napisany przez isabs

Check 24 to zarejestrowany pośrednik ubezpieczeniowy. Nie jest jednak jasne, czy któryś ubezpieczyciel posiada większe udziały w firmie, czy nie.

Jasne jest natomiast, że żaden ubezpieczyciel nie posiada więcej niż 10% udziału w firmie. W przeciwnym razie Check24 musiałby to zgłosić...

I dlaczego wycinają moje cytaty z kontekstu i komentują je bez sensu? Czy ma to głębszy sens?

Napisany przez BU-Berater
Po prostu porównaj oferty na portalu porównawczym, takim jak CHECK24 - porównywarka ubezpieczeń, kredytów, prądu, internetu i podróży.

Napisany przez Michaelk
Cześć,

Mogę polecić Ci stronę www.versicherungs-world.de, gdzie możesz porównać darmowe ubezpieczenia samochodowe i inne.

Pozdrowienia, Micha

Napisany przez Pojo1983
Użyj po prostu różnych kalkulatorów porównawczych i zapoznaj się z wynikami. Jeśli zawsze wskakuje ta sama ubezpieczalnia na pierwsze miejsce, możesz rozważyć ją bliżej.

Ale nie znajdziesz tutaj rzeczywistej niezależności. Każdy chce tylko twojego dobra.

Aha, a także zwróć uwagę na oferowane świadczenia. To również bardzo ważne. Tańsza składka może oznaczać również niższe świadczenia!

Napisany przez Michaelk
Najlepiej na stronie www.versicherungs-world.de - można tam bezpłatnie i niezależnie porównać wszystkie ubezpieczenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata