Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: DYESOL

Napisany przez beat
Dyesol produkują materiały (nano) i procesy produkcyjne do ogniw fotowoltaicznych trzeciej generacji. Dotychczas głównie zaopatrywali instytuty badawcze, ale sytuacja ta właśnie się zmienia, ponieważ teraz nadchodzi faza produkcyjna. Współpracują w dziedzinie badań z wynalazcą tej technologii (ogniwa Grätzela) na EPFL. Prawdopodobnie lepiej umieścić je w dziale o wysokim ryzyku. Jednak na pewno jest wysokiej zmienności.

Napisany przez beat
Zrobiłem sobie krótką przerwę od Dyesol. Sprzedałem na GoodNews. Dało to netto 50% zysku w około sześć tygodni. https://www.dyesol.com/german/?page=NewsArticles Potencjał tych nowych ogniw słonecznych jest oczywisty. Po osiągnięciu następnego etapu w Corus, nie tylko wpłynie pieniądz, ale także zbliżymy się do dużej technologii, gdy nagle metalowe elementy elewacji zostaną pokryte farbą słoneczną. Moim problemem jest z jednej strony kwestia Pushstock (zarejestrowana w Australii z dodatkową notowaniem w Niemczech), z drugiej strony, wydaje mi się, że zarządzanie niesie ze sobą więcej ryzyka niż szans. Nie wierzę, że są w stanie przejść z produkcji garażowej na skalę przemysłową. W tym segmencie moim kandydatem byłby https://www.nanosolar.com, który niestety jeszcze nie jest notowany na giełdzie i nie potrzebuje już pieniędzy. Ale może jeszcze do tego wrócę.

Napisany przez beat
Potrzebowałem 6 tygodni na osiągnięcie 50% zysku. Teraz potrzebowałem tylko 4 tygodni na kolejne 50%... Czasami jest się po prostu zbyt bojaźliwym, albo nabranym doświadczenia. Dla mnie teraz ten pociąg odjechał. Zamiast tego pozostawię Seabridge, które są trochę ryzykowne, ale radzą sobie nawet lepiej przy mniejszym ryzyku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata