Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Negatywna informacja z Schufy? Jak to możliwe?

Napisany przez Nuernberger90
Cześć,

złożyłem podanie jako podwykonawca w znanej firmie jako uzupełniacz automatów (słodyczy, kawy itp.).

Teraz dostałem odpowiedź z uzasadnieniem, że niestety nie możemy przekazać Państwu automatów ze względu na negatywną informację z biura informacji gospodarczej Schufa.

Ale nie mam żadnych długów, niezapłaconych rachunków, kredytów itp.?

Jak to możliwe, że informacja jest negatywna?

Czy karne (wyrok w zawieszeniu, nie związane z pieniędzmi ani kradzieżą) są także wpisywane do Schufa?

Poprosiłem już o własną informację, ale to zajmie trochę czasu i chciałbym to teraz wiedzieć.

Mam nadzieję, że możecie mi pomóc.

Pozdrowienia

Alex

Napisany przez 2Escorpio
Skąd mamy wiedzieć, co jest negatywne w twoim Schufa?

Być może coś przeoczyłeś? Pomyłka? Błąd? Musisz poczekać, aż dostaniesz raport o sobie.

Nie, wyroki sądowe oczywiście nie są umieszczone w Schufa. Wyjątkiem są nakazy aresztowania w sprawach cywilnych. Pozostają one przechowane nawet po ich unieważnieniu przez 3 lata.

Btw. Nie ma kary w zawieszeniu... Są to zwykłe kary pozbawienia wolności, które są zawieszane, ponieważ dostrzega się potencjał, że nie będzie to miało miejsca ponownie. Więc to wcale nie jest drobnostka, która miała miejsce.

Napisany przez Hypothekenpumpe
Tak, nakazy aresztu są zgłaszane do Schufy. Może również łatwo dojść do negatywnej informacji w Schufie: raz niezapłacona rachunku za telefon komórkowy, albo obciążenie inkasem, które nie mogło być pokryte -> wpis do Schufy... Ja na twoim miejscu sprawdziłbym swoje dane, możesz to zrobić raz w roku za darmo (powinienem to też znowu zrobić )

Napisany przez 2Escorpio

Raz niezapłacona rachunek za telefon komórkowy, albo zlecenie zapłaty, które nie mogło zostać zrealizowane -> wpis do Schufy...

oO. Oczywiście, z powodu zwrotu płatności nie otrzymuje się wpisu do Schufy.

Dopiero wtedy, gdy cała umowa zostaje wypowiedziana z tego powodu, albo jeśli to się niepłacenie się przedłuża.

Napisany przez exit
Witaj,Jesteśmy firmą Exit Film- und Fernsehproduktion, prowadzimy badania dla Zweites Deutsches Fernsehen na temat metod pracy w SCHUFA i innych biurach informacji kredytowej, takich jak creditreform, Bürgel itp.Dla poważnego reportażu poszukujemy osoby z wglądem w sprawy wewnętrzne, która (anonimowo) opowie o metodach pracy biura informacji kredytowej takiego jak SCHUFA i wyjaśni, jak zbierane są i analizowane informacje.Poszukujemy również osób poszkodowanych: Czy byłeś błędnie oceniony przez biuro informacji kredytowej takie jak SCHUFA, podejrzewasz błędny wpis lub masz inne nieuzasadnione problemy z SCHUFA? Skontaktuj się z nami.Szukamy również osób, które z powodu negatywnego wpisu skorzystały z pośrednictwa w uzyskaniu kredytu bez sprawdzania przez SCHUFA, ofert Leasingu samochodu itp. i zostały oszukane.Będziemy wdzięczni za kontakt.Exit Film-und FernsehproduktionRedakcjaTel.: 0561/ 103923E-Mail: redaktion(at)exitfilm.tv

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata