Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Cortal Consors - Czy mogą obniżyć oprocentowanie z mocą wsteczną?

Napisany przez Badeboot
Hej!

Na początku roku otworzyłem konto z premią za dzień w Cortal Consors (CC) w ramach akcji przeniesienia depozytu Miles & More.

Warunkiem otrzymania wtedy 4% na dzień wypłaty był transfer papierów wartościowych o wartości powyżej 6000 EUR. Po procesie Posident i całym zamieszaniu CC zlikwidowało moje stare konto na dzień wypłaty w Sparkasse za pośrednictwem wniosku o przeniesienie depozytu i wpłaciło kwotę na koncie na dzień wypłaty w CC. Pod koniec marca otrzymałem również prompt zapis 4% odsetek. Jak dotąd jednak nie otrzymałem żadnych mil za transakcje, więc ponownie zapytałem. Odpowiedź:

W ramach promocji otwarcia z Miles and More konieczny był transfer papierów wartościowych o wartości co najmniej 6 000,00 EUR w ciągu pierwszych trzech miesięcy od otwarcia konta w celu otrzymania mil. Ponieważ tego nie zrobiono na Państwa koncie, nie ma Państwo prawa do otrzymania mil. Prosimy o zrozumienie w tej sprawie.

W związku z tym zapytałem o uzasadnienie, dlaczego transfer konta na dzień wypłaty został uznany za transfer papierów wartościowych dotyczący stopy procentowej. W końcu otrzymałem 4% odsetek.
Teraz otrzymałem następującą odpowiedź:

Transfer sald gotówki, np. na konto oszczędnościowe, nie wystarczy. Oprocentowanie zostanie wkrótce także wstecznie zmniejszone. Prosimy o zrozumienie.

Nie trzeba dodawać, że czuję się po prostu oszukany przez bank: Czy mogą tak po prostu odwołać wcześniej obiecane odsetki za pomocą jednej transakcji?

Pozdrowienia,
Badeboat

Napisany przez Ravemaster84
Jeśli dobrze rozumiem, nie przetransferowałeś papierów wartościowych o wartości co najmniej 6 000,-, prawda?
Jeśli tak jest, to CC poszedł zdecydowanie za szybko. Warunki podwyższonej stawki odsetek TG i przyznawanych mil są po prostu nie spełnione przez ciebie. Jestem pewien, że warunki tej promocji zawierają zapis o możliwości retrospektywnych zmian, jeśli warunki nie zostaną spełnione.
Jeśli jest inaczej, proszę o wyjaśnienie.

Napisany przez speedy
Jeśli nie przetransferowałeś papierów wartościowych, to czy nie oszukałeś banku? Prawdopodobnie początkowo dano Ci 4% w dobrej wierze, ale gdy okazuje się, że było to nieprawidłowe, od tego momentu prawdopodobnie nie będziesz już otrzymywał 4%. To może nie jest miłe, ale sprawiedliwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata