Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wykorzystanie zaległego ubezpieczenia na życie WHEN LV) jako kredytu mieszkaniowego??

Napisany przez rita222
Cześć,
mam następujące pytanie:

Wziąłem kredyt na moje mieszkanie od banku direct i pozostało mi około 90 000 euro do spłaty. Pierwotna suma kredytu wynosiła 130 000 euro.

Ostatnio firma ubezpieczeniowa zadzwoniła do mnie i powiedziała, że moje ubezpieczenie na życie zostanie wypłacone w sierpniu tego roku. Kwota ta to około 50 000 euro.

Teraz mam pytanie
- co zrobić z tą kwotą?
- gdzie powinienem ją wypłacić?

Zastanawiałem się nad zwiększeniem mojej raty spłaty kredytu kredytu hipotecznego do maksimum i całkowitym zainwestowaniem 50 000 euro w spłatę kredytu.

- Czy to ma sens?

Chciałbym także skorzystać z profesjonalnej porady. Jednak przedstawiciele ubezpieczeniowi za każdym razem, gdy się do nich zgłaszam, próbują narzucić mi nowe ubezpieczenie.

Czy macie może jakieś wskazówki dla mnie?

Dziękuję

Rita Santo

Re: Wykorzystanie zaległego ubezpieczenia na życie WHEN LV) jako kredytu mieszkaniowego??

Napisany przez SchumannKev
Cześć Rita,

moim pomysłem jest podzielenie pieniędzy: Część zainwestujesz w spłatę, a część w lokatę, która przynosi dodatkowe odsetki. Może pomoże Ci porada niezależnego doradcy finansowego. Na infolinii 0800 90 90 991 (możesz dzwonić bezpłatnie) można Ci udzielić pierwszych informacji.

Pozdrowienia,
Kev

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przekaż 800,00 EUR temu osobie poszukującej pieniędzy tutaj na forum na jej prawo jazdy i resztę zwróć jako bezpośrednią spłatę pożyczki :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata