Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Promować przedsiębiorstwa jako produkt inwestycyjny.

Napisany przez energybox
Dla założenia firmy brakuje mi środków finansowych, dlatego chcę skierować się bezpośrednio do inwestorów i przekonać ich do swojego przedsięwzięcia. Moim celem biznesowym jest sprzedaż prądu wytworzonego ze źródeł odnawialnych. Dzięki elektrowni produkuję bioprąd z drewna energetycznego, który jest odszkodowywany według stawek feed-in.

Po rozmowach z bankiem, Bankiem KfW, IHK lub Business Angels nie otrzymałem klarownej oceny projektu. Dlatego mogę wykluczyć tę ścieżkę!

Moje myśli zmierzają w kierunku stworzenia formy inwestycji. Państwowe ramy regulacyjne oferują wysokie stawki odszkodowań oraz długotrwałą rentowność, co stanowi idealne warunki do dobrego i bezpiecznego lokowania kapitału. Dodatkowo mogę zaoferować inwestorom pewny plan spłaty środków z ustalonymi, stałymi stopami procentowymi. Mój stopa procentowa wynosiłaby między 4% a 5% rocznie, co obecnie stanowi najlepszy produkt na rynku.

Jak mogę zrealizować taki plan? Czy ktoś zna taki produkt? Jak mogę wyróżnić się jako uczciwy przedsiębiorca?

Dzięki!

Re: Promować przedsiębiorstwa jako produkt inwestycyjny.

Napisany przez student-uni
Można po prostu poszukać prywatnych inwestorów, którzy podejmą ryzyko i zainwestują w Twoją firmę. Wariant 2 - rozważ gwarancje (narzędzia, materiały, nieruchomości)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata