Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy założenie własnej działalności jest możliwe wyłącznie za pomocą kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Z kilkoma obecnymi kolegami chcemy założyć praktykę doradczą w zakresie pomocy wychowawczej. Jesteśmy czterej i oczywiście potrzebujemy odpowiednich pomieszczeń oraz kapitału początkowego dla nas czterech, ponieważ na pewno nie będziemy mieli od razu klientów od pierwszego dnia. Żaden z nas nie ma jednak własnego kapitału, który mógłby zainwestować w ten projekt. Czy taka inicjatywa jest możliwa tylko poprzez kredyty? Do której banku najlepiej byłoby się wtedy zwrócić? Pozdrowienia Nanny

Re: Czy założenie własnej działalności jest możliwe wyłącznie za pomocą kredytów?

Napisany przez SchumannKev
Cześć Nanny,

najlepiej skonsultować się z KfW: kfw.de/inlandsfoerderung/Unternehmen/Gründen-Erweitern/ - mają oni różne możliwości finansowego wsparcia dla Waszej firmy. Można na przykład otrzymać kredyt, a spłata zacznie się później. Jednakże konieczny jest konkretny biznesplan do złożenia wniosku o taki kredyt. Wasz bank może udzielić Wam informacji na temat kredytów KfW, lub możecie skontaktować się bezpośrednio z KfW.

Powodzenia i cheers,
Kev

Napisany przez ivanrebro
Cześć

Tak, działa to. Ja też tak zrobiłem. Tylko z firmą z ograniczoną odpowiedzialnością. Było trudniej z tego powodu. Ale z dobrym biznesplanem jest to wykonalne.

Najlepiej skonsultować się z doradcą ds. przedsiębiorstw.
Ja skonsultowałem się na stronie kfm-unternehmensbetreuung.de.
No cóż, oczywiście, że to zależy od tego, że mieszkam w tym samym miejscu.

Ale istnieje wiele innych firm.

Pozdrawiam

Napisany przez Dahut
W Urzędzie Pracy jest dość dobre doradztwo dla przedsiębiorców, gdzie można także uzyskać informacje na temat kredytów itp. Jeśli któryś z was jest na przykład bezrobotny lub zagrożony bezrobociem, istnieją możliwości wsparcia ze strony Federalnej Agencji Pracy. Organizują oni także szkolenia m.in. z informacjami na temat kredytów KfW.

Napisany przez tomtom70
Cześć.

Jeśli chodzi o zakładanie własnej firmy i możliwości uzyskania wsparcia, powinieneś zajrzeć na moneyplanet24.de. W kategorii zakładania firmy znajdziesz wiele przydatnych wskazówek.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieją również pożyczki na rozpoczęcie działalności do kwoty 20 000 EUR, gdzie liczy się osobiste wrażenie.

Napisany przez Goran
Kolejna wskazówka: Wiele miast oferuje obecnie specjalne porady i/lub wsparcie dla przedsiębiorców w ramach promocji gospodarczej i pomaga w rozwiązywaniu tego rodzaju pytań. Dodatkowo istnieje również oferta tzw. domów biznesowych itp., w których biura/pomieszczenia są udostępniane na początkowym etapie za bardzo korzystne ceny itp.

Zalecam skontaktowanie się w tej sprawie z odpowiednim urzędem miejskim w celu uzyskania informacji o ofertach, możliwościach i warunkach.

Napisany przez isabs

Istnieją również pożyczki na rozpoczęcie działalności do wysokości 20 000 EUR, gdzie liczy się osobiste wrażenie.

Gdzie to jest? Bez żadnych zabezpieczeń?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, osobiste wrażenie ma duże znaczenie.
Bez zabezpieczeń możliwe.

Napisany przez Daniel_PB
To, co mówi SchumannKev, jest bardzo pomocne. KfW jest bardzo aktywna w obszarze wsparcia dla średnich przedsiębiorstw.

Zazwyczaj wniosek składa się za pośrednictwem banku domowego.

Jeśli bank domowy nie chce tego zrobić, Finaboo ma dostęp do kilku potencjalnych banków domowych.

Myślę, że dostępne są także inne formy finansowania niż czyste kredyty, na przykład Leasing.

Mam nadzieję, że mogłem pomóc :-)

Pozdrowienia,

Daniel

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata