Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy banki oferują starszym klientom usługę domową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy Użytkownicy Forum,

w mojej ulicy mogłem zauważyć w ciągu ostatnich lat, że ludzie starzeją się i w końcu mogą znaleźć się sami w swoim domu, mając kłopoty z wychodzeniem. Oznacza to, że będą potrzebować pomocy w domu, z zakupami, a ostatecznie także w sprawach bankowych. Jednak nie zawsze można zaufać każdemu.

Jeśli teraz starsza pani potrzebuje gotówki, aby zapłacić osobie sprzątającej Dom lub wysłać kogoś po zakupy, jak może to zrobić? Czy istnieją banki, które oferują usługi domowe dla starszych osób, dostarczając im pieniądze do domu i załatwiając inne sprawy?

Pozdrawiam
Elmi

Re: Czy banki oferują starszym klientom usługę domową?

Napisany przez SchumannKev
Cześć,

Deutsche Bank oferuje rodzaj usługi domowej, o ile mi wiadomo, ale tylko dla obcych walut lub zakupu metali szlachetnych. Potem kurier przychodzi pod drzwi.
Byłoby to faktycznie jakby nisza na rynku, ale wydaje mi się, że starsi ludzie muszą po prostu ufać swoim sąsiadom/przyjaciołom/opiekunom. I nie sądzę, żeby sąsiad, do którego się zwracają o pomoc w wypłaceniu pieniędzy, nadużył tego zaufania - przecież się ze sobą mieszka i prawdopodobnie się już zna.

pozdrowienia,
Kev

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata