Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Którą kartę przedpłaconą wybrać?

Napisany przez kfj7880
Witam,

szukając karty kredytowej prepaid, niestety pozostałam zdezorientowana. Moje dzieci często podróżują służbowo raz z moim mężem, raz ze mną. Czasami też bywają u dziadków w USA lub Nowej Zelandii. Chciałabym dla moich dzieci założyć kartę kredytową, aby nie musiały zawsze nosić gotówki. Karta powinna spełniać następujące kryteria:
- Prepaid!
- Możliwość dokonywania wpłat ze zewnętrznych kont; w zależności kto ma akurat czas, może wpłacić na kartę.
- Możliwość wypłaty gotówki
- Brak weryfikacji z kontem bankowym

Uważam, że ważne jest, aby moje dzieci nie musiały łączyć karty kredytowej z własnym kontem. Przeczytałam o Neteller, ale też wiele negatywnych opinii. Ważne jest również, aby wypłata gotówki działała płynnie zarówno w Niemczech, jak i w innych krajach.

Pozdrowienia,
KFJ

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

czy dzieci mają mniej czy więcej niż 18 lat?

Pytam, ponieważ wiele ofert jest dostępnych dopiero od 18 lat.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez Staubkuchen
Posiadam kartę Net+Card od Netellera i jestem bardzo zadowolony.

Oto interesujący artykuł na temat kart kredytowych typu prepaid ogólnie...

Karta kredytowa prepaid jako alternatywa

Mam nadzieję, że artykuł okaże się pomocny...

*Link usunięty* escorpio

Napisany przez Goran
Oczywiście, pytanie, czy dzieci mają mniej niż 18 lat, czy więcej, jest interesujące, ponieważ nie wszyscy dostawcy oferują swoje karty kredytowe prepaid także dla dzieci/młodzieży.

Przegląd dostawców, którzy oferują karty kredytowe prepaid dla młodzieży, można znaleźć na przykład tutaj Porównanie kart kredytowych dla młodzieży.

Jednak na przykład karta kredytowa prepaid wüstenrot jest dostępna tylko w połączeniu z dołączonym kontem osobistym, a dla karty MyPrepaid, o ile mi wiadomo, nie można wypłacić gotówki.

Napisany przez Prepaider
W tym przypadku dobra będzie karta prepaid Insidecard. Możesz załatwić kartę partnerską dla dzieci, wpłacać pieniądze z obcych kont i wypłacać gotówkę z bankomatów, ponieważ korzysta z sieci Visa (na zagranicznych wyjazdach nawet tańsza).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata