Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Odzyskiwanie opłat?

Napisany przez Essien2611
Cześć, czy istnieje jakiś sposób na unieważnienie opłat związanych z obciążeniami, itp.? Problem polega na tym, że dowiedziałem się teraz, że gdy jest się w trakcie nauki zawodu, tych opłat nie trzeba płacić! Problemem teraz jest to, że w przyszłym miesiącu kończę naukę! Płacę nawet do 20 euro miesięcznie na opłaty, ponieważ dużo kupuję online! Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

czy masz na myśli pozycje księgowe w banku?

Jeśli tak, płaci się to w banku za to, co się ustaliło. Istnieją banki, które oferują określone konta dla praktykantów bezpłatnie, a inne nie. Jednakże jest to różne w zależności od taryfy.

Nie ma się na to żadnego prawa, to po prostu produkt bankowy... Dlatego nie można tego pieniądza odzyskać. Oczywiście można zapytać, czy bank z własnej dobrej woli pomoże.

Nie do końca rozumiem dlaczego zaczynamy się nad tym zastanawiać, gdy już byliśmy praktykantami przez 3 lata?

Pozdrowienia, esco

Napisany przez Daniel2504
Cześć,

jeśli, jak już wspomniał mój poprzednik, chodzi o quarterly closure w przypadku konsumentów:

W takim przypadku możesz liczyć tylko na łaskę banku: Termin na złożenie sprzeciwu w przypadku zakończenia rozliczenia wynosi 6 tygodni od momentu otrzymania. Jeśli nie zostanie złożony sprzeciw, rozliczenie uznaje się za zatwierdzone (działanie dorozumiane). Formą dostarczenia jest zazwyczaj wypis z drukarki rachunków, na którym szczegółowo przedstawione jest rozliczenie konta.

Niestety, muszę ci powiedzieć, że szanse na to, aby bank anulował rozliczenia z rachunku za 3 lata lub dłużej i zwrócił ci opłaty, są raczej niewielkie. Zwłaszcza z uzasadnieniem, że zauważyłeś to dopiero po 3 latach i zawsze miałeś możliwość zmiany na bezpłatny model konta.

Prawnie nie masz żadnego prawa do zwrotu opłat.

Pozdrowienia
Daniel

Napisany przez Saskia63
Tak, zgadzam się z poprzednim mówcą. To klient decyduje, czy chce przełączyć się na bezpłatne modele. Bank nie ma obowiązku tego zrobić. Udostępnia tylko tę możliwość. Pozdrawiam

Napisany przez FinanzHai2000
Nie masz prawa do tego... to była Twoja wina.

Tutaj możesz liczyć tylko na swoje konto bankowe i przyjaznego pracownika!

Napisany przez ThinkPad
[cytat=FinanzHai2000">
Nie masz prawa do tego.. to była Twoja wina.

Tutaj możesz liczyć tylko na swoją bankę i życzliwego pracownika!

Więc najprawdopodobniej zaraz to zapomnisz..

Napisany przez Dahut
Jeśli ktoś sprzedaje mi miejsce na ławce na przystanku autobusowym, nie mogę żądać zwrotu pieniędzy, gdy okaże się, że następna osoba siada tam za darmo.

Napisany przez Hypothekenpumpe
Ogólnie:

Przy przelewie nie ma możliwości zwrotu. Chyba że błąd leży po stronie banku. W przypadku polecenia zapłaty można skontaktować się z bankiem i zażądać zwrotu, który bank musi również zrealizować.

Napisany przez 2Escorpio

Generalnie:

Przy przelewie nie ma możliwości zwrotu. O ile błąd nie jest po stronie banku. W przypadku obciążenia automatem klient ma możliwość skontaktowania się z bankiem i żądania zwrotu, który bank musi również zrealizować.

Nie zrozumiałeś pytania. Chodziło nie o same płatności, ale o koszty księgowe dla poszczególnych płatności.

Ponadto, przelew można także anulować, jednak cała procedura jest znacznie trudniejsza i ograniczona. Nie wierz we wszystko, co mówi Ci bank

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata