Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Założenie stacji wynajmu rowerów elektrycznych.

Napisany przez eBike Mieten
Szanowni Państwo,

chcielibyśmy rozpocząć własną działalność w dziedzinie stacji wynajmu rowerów elektrycznych i szukamy odpowiedniego partnera!

Mieszkamy w pięknym regionie turystycznym w krainie frankońskiej / winogródek. Naszym pomysłem jest oczywiście wynajem i sprzedaż naszych rowerów elektrycznych na 1, 2, 3, 7 dni dla turystów oraz dla zwykłych użytkowników. Pochodzimy z Kitzingen i chcemy zainstalować pierwsze stacje w Kitzingen, Würzburgu i Schweinfurcie.

W ciągu ostatnich 14 dni rozmawiałem z wieloma osobami i wydaje się, że jest ogromne zainteresowanie. Rozmawialiśmy z hotelami, firmami turystycznymi, firmami żeglugowymi i innymi podmiotami, i myślę, że możemy z tego zbudować naprawdę fajną historię. Nawet z odległych obszarów, takich jak Fürth, Norymberga, Düsseldorf czy Berlin, otrzymaliśmy zapytania, czy jesteśmy zainteresowani zainstalowaniem stacji, ale wtedy zawsze pojawia się problem - koszty.

Przewidujemy koszt instalacji jednej stacji wynajmu na około 5 000 €. Oznacza to, że pierwszym krokiem będzie zainstalowanie 6 rowerów elektrycznych na stację. W pierwszym etapie nie planujemy więcej. Rozwijanie stacji o kolejne rowery (rowery elektryczne) jest jednak możliwe.

Oferujemy różne opcje wynajmu nie tylko dla firm, ale także dla hoteli i innych podmiotów.

Teraz mogliby Państwo wejść do gry, ponieważ chcemy się rozwijać! Pomysł wydaje się bardzo popularny, jednak zwykłe procedury czasami są zbyt wolne. Nasza koncepcja, myślę, jest już bardzo dobrze opracowana.

Będę bardzo zadowolony, jeśli zainteresowałem Państwa naszym projektem i czekam na odpowiedź.

Z poważaniem,

Zespół eBike Mieten

Napisany przez 6Bankkaufmann
pożyczka na rozpoczęcie działalności? Mikropożyczka?

Napisany przez eBike Mieten
Dzień dobry,

Dziękuję za odpowiedź, pracujemy nad tym, ale wszystko toczy się trochę za wolno! Zabawnie, ale nasz pomysł nas samych zaskoczył, ponieważ skontaktowaliśmy się z wieloma osobami i wszyscy od razu byli zachwyceni. Tylko nasz bank nie widzi w tym zbyt wielkiej przyszłości...

Co mógł znaczyć ten komentarz pana z banku, zapewne wie tylko on. Elektromobilność dynamicznie rośnie i zdobywa nowych przyjaciół prawie codziennie...

Dodatkowo mieszkamy w jednym z najpiękniejszych zakątków krainy wina/Frankonii.

Napisany przez Dahut
Przepraszam, jeśli teraz trochę przysłałem wam okazję. Tak, to dobry pomysł i rozumiem, że wielu ludzi jest nim podekscytowanych. Niestety, ten pomysł mieli również inni, w tym duzi dostawcy, którzy na pewno wkrótce rozprzestrzenią się we wszystkich regionach wypoczynkowych. Małe firmy mogą szybko zostać zepchnięte na margines, ponieważ nie będą w stanie konkurować cenowo. Dlatego osobiście nie zainwestowałbym w to pieniędzy. Ale ogólnie nie oznacza to, że bank nie mógłby udzielić kredytu lub nawet państwo nie mógłby przyznać dofinansowania w ramach rozpoczęcia działalności. Musicie przygotować solidny biznesplan i skonsultować go z odpowiednimi instytucjami. Same emocje tutaj nie wystarczą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata