Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Spam dla inwestorów

Napisany przez 2cybercrash
Stwierdź, że adresy e-mail na tej platformie, które muszą być obowiązkowo ujawnione, niestety nie mogą być chronione! Od kilku tygodni rozpoczęła się kolejna kampania spamu przez jakąś szemrane organizacje, która co kilka dni wysyła kilka irytujących wiadomości z niepotrzebnymi ofertami inwestycyjnymi. Jak zwykle, nadawcy nie da się dotrzeć, blokowanie nie działa, ponieważ stale zmieniają się adresy IP. Spamcom jest jedynym rozwiązaniem. Dlatego chciałbym zaproponować, aby nie przechowywać już więcej adresów e-mail na serwerze forum, ale przenieść je offline na płytę CD lub inny zewnętrzny nośnik danych, aby nie było możliwe ręczne ani automatyczne przeszukiwanie kodu źródłowego w celu znalezienia adresów e-mail.

Napisany przez richard100
Mam tu pytanie do maniaków komputerowych. Ostatnio otrzymuję aktualizacje Javy, Googlea i jednej mi nieznanej... mówiąc mi, żebym je pobrał. Mam pewne wątpliwości ze względu na wirusy. Czy naprawdę powinienem je pobrać? Kiedyś spróbowałem z Google. Teraz pojawia się pasek narzędzi z mnóstwem rzeczy, których wcale nie chciałem. Wtedy cofnąłem tę aktualizację za pomocą przywracania systemu. Ale torpedują cię non stop. Regularnie pojawia się komunikat, że należy dokonać aktualizacji, a ja naciskam: powiadomić później... itd. itp. To naprawdę frustrujące. Jestem zadowolony z obecnego stanu rzeczy i nie chcę zmian narzucanych mi. A jak to u was wygląda? Czy mieliście podobne doświadczenia i jak na nie reagujecie? Pozdrawiam, Rich

Napisany przez beat
Nie jestem maniakiem komputerowym, ale... W większości programów można samodzielnie określić zachowanie aktualizacji. Patrz przykład z Foxem: Prawdopodobnie aktualizacja zainstalowała niechciany dodatek. Sprawdź w ustawieniach dodatków. W większości programów pozwalają na automatyczne aktualizacje, i mam z nimi dobre doświadczenia. W zależności od własnych doświadczeń, można bardziej lub mniej ograniczać odpowiednie uprawnienia. Co do wirusów, prawdopodobnie używasz odpowiedniego, nieustannie aktualizującego się, niezawodnego programu antywirusowego. Jeśli nie, to...

Napisany przez fritz
Nie można ogólnie powiedzieć, czy takie aktualizacje mają coś wspólnego z wirusami. Aby to sprawdzić, możesz wyłączyć automatyczną aktualizację za pomocą metody beats we wszystkich programach, wtedy nie powinno być o nią pytane, w przeciwnym razie coś jest nie tak. Ważne jest, aby sprawdzić, czy masz zainstalowane odpowiednie programy, które chcą się zaktualizować, jeśli nie, to na pewno jest coś nie tak. Ale nawet jeśli znasz te programy, to nie ma gwarancji, że wirus nie udaje Firefoxa, Internet Explorera lub innego programu. Java jest wymagana przez niektóre strony internetowe (szczególnie aplikacje giełdowe, np. Swissquote), więc powinno to być w porządku. Na Google jest pytanie: Czy w ogóle zainstalowałeś jakikolwiek program od Googlea (toolbar chyba nie)? Otrzymasz pewną ochronę, jeśli będziesz miał aktualny (powinieneś aktualizować codziennie!) program antywirusowy z ciągłym monitorowaniem wirusów, oraz zaporę sieciową (w Windows XP jest prosty, lepszy jest ZoneAlarm). Od czasu do czasu, szczególnie po zainstalowaniu nowych programów, sprawdzam swoje urządzenie za pomocą Ad-Aware, Spybot i HijackThis. Te programy również powinny być aktualizowane częściej. Wszystkie te programy są dostępne za darmo w Internecie. Pozdrowienia fritz

Napisany przez 2cybercrash
Podczas instalowania oprogramowania wielu dostawców stosuje metodę ładowania programu aktualizacji do pamięci startowej, który nie można wyłączyć ani usunąć. Powoduje to zapełnienie pamięci operacyjnej i spowolnienie komputera. Naprawę tego problemu powinien przeprowadzić fachowiec od komputerów, a doświadczeni użytkownicy regularnie sprzątają swoją pamięć startową. Metoda: W programie uruchamiania wybierz uruchom, wpisz msconfig i kliknij ok. Otwiera się program systemowy, w którym absolutnie nie wolno wprowadzać żadnych zmian, w przeciwnym razie komputer przestanie działać! Na karcie Uruchamianie systemu są wszystkie programy zaznaczone kluczem, które są ładowane podczas uruchamiania. Trudność polega teraz na znalezieniu, które programy są potrzebne, a które niepożądane. Jeśli nie można ich jednoznacznie zidentyfikować, trzeba to przetestować, usuwając klucze. Następnie komputer musi zostać ponownie uruchomiony, pojawia się wtedy zapytanie zwrotne, które trzeba wyłączyć jednym kliknięciem. HP szczególnie mnie irytuje nieprzydatnymi belkotami dotyczącymi aktualizacji. Ta metoda jest efektywna, ale przeznaczona tylko dla doświadczonych użytkowników, w przeciwnym razie zrób to specjalista od komputerów serwisowych.

Napisany przez richard100
cybercrash pisze:Podczas instalowania oprogramowania wielu dostawców ustawia tryb sutkowy pobieranie programu aktualizacji do pamięci startowej, którego nie można wyłączyć ani usunąć. To także blokuje pamięć operacyjną i spowalnia działanie urządzenia. Cześć Cypercrash, Trafiłeś w sedno. Nienawidzę tego rodzaju praktyk. Nie mam paska narzędzi Google i nie zamówiłem go. Ciągle jestem proszony o dokonanie zmiany. Nawet podczas wyłączania komputera aktualizacja jest instalowana. Kilka tygodni temu kupiłem program antywirusowy G-Data. Generalnie jestem zadowolony. Tylko skanowanie antywirusowe trwa trochę długo (nawet do 3 godzin). Wcześniej miałem program antywirusowy Norton. Zrezygnowałem, bo nie byłem zadowolony. Dzięki wszystkim za Wasze komentarze. Znowu coś się nauczyłem. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beta
Java pochodzi od Sun Microsystems. Znajdziesz bezpieczne i najnowsze pobrania tutaj: https://www.java.com/de/ lub tutaj: https://www.java.com/de/download/manual.jsp Nie używam pasków narzędziowych ani programów antywirusowych. Ale również nie używam IE :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata