Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie połączenia

Napisany przez 4Smokys
Przy ustalaniu mojego nowego finansowania domu zadaję sobie pytanie, czy opłaca się dalej wpłacać pieniądze na moje konto oszczędnościowe DMax5, czy też regularnie spłacać jak największą kwotę pożyczki. Oba rozwiązania wydają mi się zbyt kosztowne. Bardzo cieszyłbym się z odpowiedzi doświadczonych użytkowników.

Re: finansowanie połączenia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć 4Smoky,

to oczywiście zbyt mało informacji, ale jeśli okres ustalenia oprocentowania się kończy, a oszczędności budowlane wciąż nie zostały przyznane, czyli nie można spłacić kredytu hipotecznego, to najprawdopodobniej ze względu na niski poziom oprocentowania (co oznacza zwiększenie kapitału spłat względem starego obciążenia prawdopodobnie z wyższymi odsetkami) uzasadnione jest odliczenie oszczędności z rachunku budowlanego od niespłaconego salda w terminie zakończenia oprocentowania i sfinansowanie pozostałej części na nowo, aż do czasu potrzebnego spłacania, więc określenie całkowitego okresu trwania zgodnie z harmonogramem spłat i podpisanie odpowiedniego okresu ustalenia oprocentowania.

Ponowne oszczędzanie z niższymi stopami odsetkowymi na oszczędności z rachunku budowlanego w porównaniu z odsetkami od kredytu hipotecznego nie wydaje mi się sensowne! Zwłaszcza że już mieli państwo pewien okres za sobą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata