Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Dodatkowy dochód z reklamy na samochodzie - czy to oszustwo? Proszę o opinie!

Napisany przez SubZero
Cześć,

znalazłem ogłoszenie w naszej lokalnej gazecie:

Dodatkowy dochód z informacji o produktach. Od firm na twoim samochodzie. Miesięcznie 50-390, bez karty podatkowej. Firma Gröhbühl

05874-98642816 lub 01523-3779231

Chcę zarabiać dodatkowo poprzez reklamę na moim samochodzie.
Jednakże często czytam w internecie o oszustwach. W przyszłym tygodniu ktoś przyjdzie do mnie, aby omówić całą kwestię reklamy. Nie znajduję żadnych dodatkowych informacji o firmie w internecie, poza tym, że mieści się ona prawdopodobnie w Akwizgranie.

Co o tym myślicie?

Pozdrowienia, SubZero

Re: Dodatkowy dochód z reklamy na samochodzie - czy to oszustwo? Proszę o opinie!

Napisany przez Gell
To nie musi się koniecznie zdarzyć, ale coś takiego mogłoby mieć miejsce:

autino.de - Poradnik - ADAC ostrzega przed nieuczciwymi dostawcami - Samochody osobowe jako jeżdżące reklamówki

Gell

Napisany przez VivaVivi377
Mógłbym to zrobić tylko wtedy, gdy firma, która chce zrobić reklamę, jest mi zaufana. W przeciwnym przypadku nie. Ile miałbyś za to dostać?

Napisany przez Jasemin
Tak jak w przypadku niemal wszystkiego, istnieją tam zarówno uczciwi, jak i nieuczciwi dostawcy. Myślę, że mam 1-2 znajomych w kręgu przyjaciół, którzy jeżdżą z reklamą na swoim samochodzie za opłatą. Jeśli do tego dojdzie, zapytam ich o swojego dostawcę. W przeciwnym razie, może warto poszukać opinii w internecie. Być może dostawca jest już znany.

Napisany przez Firona
Myślę, że zgodziłbym się tylko wtedy, gdy znam dostawcę lub firmę, która chciałaby umieścić reklamę na moim samochodzie... W przeciwnym razie zawsze istnieje ryzyko oszustwa. Możesz również po prostu wyszukać odpowiednich dostawców w Google, gdy nadejdzie ten czas. To często rozjaśnia sprawę.

Napisany przez JonasStegmeier
Zapytaj po prostu firmy, które znasz i które być może prowadzą takie działalności. Sam już to zrobiłem dla pobliskiej restauracji.

Napisany przez Andy34
Mogę jedynie odradzać. To prawie najtańsza forma reklamy.
Na pewno nie będę sprzedawać się też prywatnie ze względu na chciwość zysku.

Lepiej niech pieniądze przeznaczą na reklamę dla swoich pracowników! Oni sami zrobią już reklamę.

Napisany przez SubZero
Dziękuję za wasze opinie. Miałem dzisiaj spotkanie z przedstawicielem agencji Active Car. Najpierw zbadano i sfotografowano moje auto, a potem omówiono szczegóły. Aby zarejestrować się w internecie, musiałbym zapłacić jednorazową opłatę w wysokości 220€ lub wybrać prenumeratę czasopisma na 2 lata. (* Opłata za ogłoszenie może zostać pominięta! Jeśli zdecydujesz się na prenumeratę czasopisma w jednej z naszych wydawnictw partnerskich, twoje ogłoszenie będzie nawet za darmo! Dodatkową korzyścią jest otrzymywanie ulubionej gazety w atrakcyjnej cenie, dostarczonej do domu!)

Następnie firmy mogą szukać mnie i zapytywać, czy mogą umieścić swoją reklamę na moim aucie. Twierdzą, że jeśli oddam całą powierzchnię, miałbym otrzymywać 400€ miesięcznie. Jestem sceptyczny i na razie nic nie podpisałem. Co o tym sądzicie?

Napisany przez Gell
Mój Boże, to nie może być takie trudne, aby samemu wyrobić sobie własne zdanie na ten temat!:

Ostrzeżenie przed pułapką abonamentową: Oszustwo z reklamą samochodową

Czysty przekręt: Nawet dziury rdzewieją na naklejkach reklamowych - Stuttgarter Zeitung online - Stuttgart, Region & Land - Dzielnice miasta

Internet jest pełen takich ostrzeżeń dotyczących ActiveCar...

No prawda?

Napisany przez SubZero
Najpierw napisałem ten artykuł tutaj, a potem przeczytałem wszystkie interesujące rzeczy na temat active car. Więc zrobiłem wszystko dobrze i trzymałem się z dala od tego! ^^

Napisany przez ThinkPad
Płacić pieniądze, aby zarobić pieniądze... nie znam zbyt wielu przypadków, w których byłoby to uczciwe (oprócz przypadków karcie aktorskiej, która faktycznie wymaga pewnych opłat).

Napisany przez Dahut
Nawet koszty związane z portfolio są pokrywane przez poważne agencje.

W zasadzie nigdy nie zapłaciłabym najpierw, aby być może otrzymać potem zlecenie. To nie działa w ten sposób. Poważni pośrednicy otrzymują swoją prowizję za udane pośrednictwo w zleceniach, a nie z góry.

Napisany przez Andi25
Istnieje kilka takich firm w Internecie. Zarejestrowałem się także w innej firmie i musiałem zapłacić opłatę za możliwość reklamowania mojego samochodu. Pytanie w takich sytuacjach zawsze brzmi, jak to sprawdzają i czy rzeczywiście wypłacają pieniądze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata