Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy warto wziąć kredyt od obcej osoby z internetu?

Napisany przez lini123
Cześć wszystkim,
dostałem ofertę kredytu od osoby, na którą natrafiłem w Internecie. Ta osoba oferuje prywatne pożyczki i wydaje się pochodzić z Francji. Warunki to stopa procentowa wynosząca 2%. Moje pytanie brzmi teraz, czy mam po prostu szczęście, czy może jest coś więcej za tą propozycją? Nie otrzymałem jeszcze umowy, ale wkrótce ją dostanę i chciałbym skonsultować ją z prawnikiem.

Czy ktoś może już miał z tym doświadczenie?
Co w najgorszym razie mogłoby mi się przydarzyć?

Pozdrowienia, Lini

Napisany przez Gell
Czy biskup znów zaatakował?:

Cafe4eck Blog - Szukany - Aresztowany - Oskarżony - Skazany: Biskup John Nelson - pilny pożyczkodawca podążający za boską misją! Bank Watykański pęka w szwach!

Gell

Napisany przez Ravemaster84
Haha, fajnego bloga.

Napisany przez lini123
Nie pomaga mi w tej chwili.

Napisany przez Gell

Pomaga mi tylko teraz nie przeszkadza.

No dobrze, w jasnym języku:

Jeszcze stosunkowo nowym rodzajem oszustwa 419 jest oszustwo kredytowe. Ofiary otrzymują e-maile z ofertami rzekomo korzystnych kredytów na bardzo wysokie kwoty. Oczywiście najpierw wymagana jest mała zaliczka na jakieś opłaty - anonimowo za pośrednictwem Western Union za granicę. Ponownie, oczywiście te pieniądze znika bez śladu, kredyty nie są wypłacane.

Więcej informacji:
https://www.antispam-ev.de/wiki/419er

I nie zapominaj: we wielu afrykańskich krajach mówi się po francusku.... Na przykład w Nigerii lub Beninie.

Prawda

Napisany przez lini123
Aaaahhhh ok teraz wszystko rozumiem! Dziękuję!
Więc zaliczki na pewno nie zapłacę :-)
Kwota kredytu wynosi 4000 euro.
To teraz nie jest dużo.
Zastanawiam się tylko, czy jestem naiwny czy to naprawdę może być?

Aaaahhhh ok, teraz już to zrozumiałem! Dzięki!

Nie wierzę w to, bo....

Cytat od lini123

Kwota kredytu wynosi 4000 euro.
To teraz nie jest fortuna.

Zastanawiam się tylko, czy jestem naiwny, czy może to naprawdę możliwe?

Trzymaj się z dala. Czyż nie uchwyciłeś już słowa oszustwo? Mimo to chcesz w to wejść?

Napisany przez lini123
Nie, nie chcę wpadać w pułapkę. Kto tego chciałby?!
Niemniej jednak nie wiem, jak inaczej sobie poradzić.
W nagłych sytuacjach czasem podejmuje się głupie decyzje!

Mam jeszcze dwa balasty ze swojej przeszłości. Mam wiele wpisów w Schufie, które wtedy wszystkie negatywnie trafiły do Schufy mniej więcej w tym samym okresie. Oprócz jednego wpisu, wszystko zostało przez mnie spłacone, oznaczone jako zakończone lub już usunięte.
Jednak czas ucieka, kończę naukę w styczniu 2014 r. i zapewniono mi, że zostanę zatrudniony. Jednak nastąpi to tylko przy czystej historii w Schufie, bez otwartych negatywnych wpisów. Początkowo mnie zatrudniono mimo złej historii w Schufie, ale nie można tego ponownie zrobić podczas przejęcia.
Mam więc tylko zarobki ucznia, zasiłek na dziecko i alimenty. Razem około 1200 €.
Nie płacę czynszu ani innych opłat, ponieważ mój mąż opłaca wszystko.
Zarabia ponadprzeciętnie, ale nie wie o moich problemach.
I tak chciałabym to zostawić. Wiele osób teraz może tego nie zrozumieć, ale chcę poradzić sobie z tym samodzielnie.

Jednak żadne banki nie udzielą mi kredytu.
Jaka zatem mam alternatywę, poza znalezieniem prywatnego pożyczkodawcy?

Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Rzeczywiście nie rozumiem twojego postu. Pytasz o doświadczenia, a dwaj użytkownicy odpowiadają, że w 99% jest to oszustwo, wskazując linki do podobnych akcji/ofert... i mimo to chcesz kontynuować? Dlaczego pytasz w takim razie, skoro i tak zamierzasz to zrobić? Poza tym, nawet jeśli zrezygnujesz z tej oferty/umowy, jeśli musisz wpłacić zaliczkę, ci ludzie mają twoje dane... Więc imię, adres, datę urodzenia, ewentualny numer konta (do wypłaty) itp. Co myślisz, że zrobi z nimi zorganizowana przestępczość? Mała wskazówka: kradzież tożsamości, a później twój dług będzie najmniejszym problemem, jaki będziesz mieć. Na twoim miejscu spróbowałbym zdobyć kredyt bez sprawdzania w bazie dłużników. Firmy udzielające takich kredytów działają solidnie, ale zazwyczaj do kwoty 3 000 euro (czasami, bardzo rzadko, możliwa jest większa kwota). Oczywiście mówimy o znacznie wyższej stopie oprocentowania... około 15%... Ale właśnie taki poziom odsetek jest realny w twoim przypadku (negatywna historia kredytowa). Pozostałe 1 000 euro musiałbyś zdobyć w inny sposób... Ale powinno być to łatwiejsze niż pozyskanie 4 000 euro. Pozdrowienia, esco

Może smava i auxmoney będą jeszcze innym rozwiązaniem. Nie mam pojęcia, czy istnieje tam górna granica, ale zawsze lepiej jest skorzystać z takiej opcji niż dać się oszukać.

Napisany przez lini123
Tak, masz rację. Nie podam im żadnych danych. Numer konta jeszcze im nie podałam. Kiedyś zapytałam w bon Kredit, ale tam nic nie da się zrobić. Teraz polecili mi także auxmoney. Jednak tam również trzeba płacić za te certyfikaty i nadal nie wiadomo, czy inwestor udzieli mi kredytu. Moim zdaniem to bardzo niejasne. Pozdrawiam

Napisany przez Gell
Z tego, co wiem, SMAVA nie wymaga zakupu certyfikatów ani jakichkolwiek zaliczek. Wypróbowanie jest więc bezpłatne. Jest również dostępny bezpłatny numer telefonu 0800. Jednak tutaj bardziej szczegółowo analizuje się rejestr Schufa niż w przypadku AUXMONEY. Numer czerwcowego wydania FINANZTEST z 2013 r. porównał obie platformy. Wygląda jednak na to, że Auxmoney wprowadza poprawki i certyfikaty są teraz darmowe (?). Inną opcją byłby bank Sigma z Liechtensteinu (który udziela małych kredytów bez sprawdzania w rejestrze Schufa). Jednak jednym z warunków tam jest Stały, co najmniej 12-miesięczny stosunek pracy. Więc to odpada. Niestety, nie znam żadnego innego poważnego dostawcy w tej dziedzinie. W obu przypadkach należy jednak się spodziewać oprocentowania na poziomie 10% do 12% rocznie. No cóż

Napisany przez Susi82
Ze wątpi w tę osobę we Francji i to nawet dobrze rozmawiać, to żadne zaskoczenie. Nazywa się Maik Jacobs i Surgot Gerard. Byłam również przeciwna przedpłacie, a potem facet zaoferował mi zapłatę tylko 200€, a następnie resztę 285,33€ po wypłacie kredytu. W mojej ZEMDLIENIU byłam tak naiwna i dałam się wciągnąć... tak... ale... potem miałam przelać te 285,33€ za pośrednictwem West Union. No cóż, postanowiłam zrobić trochę badań. I znalazłem negatywne wpisy na francuskich forach.

Ten Maik Jacobs jest bardzo osobisty i zaczynasz się zastanawiać. W końcu napisał mi to:

Byliście źli, i wpadliście w pułapkę, Dlatego rezygnuję

Dziękuję bardzo, i anuluję 00.000€ dzisiaj rano

To na 00.000€, które w tym porannym i już otrzymane

Środki płatne i dziękuję, że nigdy nie znajdziesz nikogo, kto pomógłby ci tak jak ja, tracisz swoją szansę nieświadomie, nie jestem w stanie zmusić, musisz otrzymać środki ode mnie, ale powiedziałem, że ci, którzy doradzą ci, mogą dać ci kredyt? nie! Nie wierzę, to są ludzie, którym możesz ufać

Jeśli pójdziesz, to będziesz żałować, będzie za późno, i nie będę w stanie pomóc więcej,

Do widzenia

Tak, łzy mi się w oczy cisną

Więc po prostu trzymajcie się z dala od tego!!!!!

Pozdrowienia....

Napisany przez 2Escorpio
Dziękuję za wpis, Susi.

Proszę jednak nie podążaj za tą osobą w celu odzyskania pieniędzy... Słyszy się o najgorszych rzeczach, aż po porwanie, szantażowanie rodzin itp.

Dobrze jednak, jeśli złożysz zawiadomienie na policji... W większości landów możesz to zrobić łatwo i bezpłatnie za pośrednictwem oficjalnej strony internetowej policji.

Prawdopodobnie pieniędzy nie odzyskasz dzięki policji, ale może to pomóc w wyeliminowaniu takich osób z obiegu, zamiast nie podejmować żadnych działań.

Napisany przez Susi82
Super... Dzięki za ten wskazówkę!! Zdecydowanie to zrobię!
Nie, nie będę go ścigać. Zagroziłem mu teraz zgłoszeniem, że jeśli do dziś do godziny 15:00 nie zwróci mi pieniędzy, wtedy zrezygnuję z zgłoszenia. Ale jestem świadom, że pieniądze prawie na pewno są już stracone.

Teraz skorzystam z odnośnika, który podałeś.

Dzięki...

Napisany przez Gell
W 2011 roku ten Surgot Gérard był zaangażowany w pośrednictwo mieszkaniowe:

Oszustwo z wynajmem mieszkania na portalu Le Bon Coin

Ta sama sztuczka: oferuje mieszkania, żąda opłat z góry za pośrednictwo Mandat Cash Urgent (coś w rodzaju Western Union). Opłaty z góry, ponieważ rzekomo jest zbyt wiele osób niepoważnych, które umawiają się na oględziny i nie przychodzą.
Oczywiście mieszkań potem nie ma.
Sadzę, że zgłoszenie będzie trudne, ponieważ prawdopodobnie ten Surgot Gerard po prostu nie istnieje (kradzież tożsamości).

Prawda

Napisany przez Susi82
Tak, staje się coraz lepiej, oczywiście złożyłem zawiadomienie i napisałem mu o tym. Myślałem, że i tak nie odpowie, ale nic z tego, teraz grozi mi, że jeśli w ciągu 7 dni nie zapłacę, zabije mnie i moją rodzinę. Miłe, co nie... Ale niech tylko spróbuje przyjechać do Niemiec, od razu go aresztują....

Napisany przez 2Escorpio
Więc do godziny 15 nie było zwrotu pieniędzy... Niestety można było się tego spodziewać.... Traktuj to jako lekcję... nie masz tu zbyt wiele opcji.

Tak, ci ludzie są naprawdę szaleni, dlatego też napisałem do ciebie, żebyś nie próbował jechać do tego faceta, żeby odzyskać pieniądze.

Ale nie musisz się pewnie martwić o siebie i rodzinę... na pewno nie siedzi nawet we Francji, tylko w Afryce.

Napisany przez Susi82
To dla mnie oczywiste, że muszę to traktować jak lekcję na przyszłość. Otrzymałem od niego także zdjęcia biednych czarnych ludzi z afrykańskiej wioski. Twierdził, że to ludzie, których już zabił. A wśród nich były dwie białe osoby, więc zakładam, że przebywają one gdzieś w Afryce, a nie we Francji. Teraz z pomocą przyjaciela, który dobrze mówi i pisze po francusku, poinformowałem Bank Pocztowy w Paryżu o fałszerstwie dokumentów. Zobaczymy, czy to choć trochę się przyda, aby powstrzymać ich działania. Ale wątpię.

Napisany przez ThinkPad
Nic nie dostajesz za darmo, a kredyty oprocentowane na 2% wydają się być obecnie bardzo podejrzane. Wolałbym pożyczyć pieniądze od rodziny... i z wdzięczności zwrócić 50€ więcej.

Napisany przez 2Escorpio
No cóż... nie jestem zwolennikiem pożyczania pieniędzy w rodzinie. Oczywiście, zazwyczaj można zakładać, że tam nie będzie się oszukiwanym, ale w przypadku problemów z spłatą może szybko dojść do poważnych długoterminowych kłopotów między członkami rodziny... Warte to jest ryzyka?

Napisany przez ThinkPad

no cóż... nie mam zaufania do pożyczania pieniędzy w rodzinie.

Oczywiście, zazwyczaj można zakładać, że nie zostanie się oszukanym, ale w przypadku problemów z spłatą bardzo szybko mogą pojawić się długoterminowe problemy między sobą... Czy to jest tego warte?

No cóż, trzeba po prostu wiedzieć, na kogo można liczyć...

Napisany przez tomtom70
Cześć

Trzymaj się z dala od takich ofert! Wszystko, co brzmi zbyt pięknie, aby mogło być prawdziwe, z reguły nim jest.
Istnieją również wiarygodne oferty uzyskania pożyczki od prywatnych osób, na pewno nie w wysokości 2%, ale znowu wracamy do zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe...

Napisany przez Bernson
Tak samo bym to widział. Ogólnie unikałbym takich internetowych pożyczek. Zazwyczaj nie kryje się za nimi wiele, poza tym że samemu szybko zostaje się oszukanym.

Napisany przez cynthiafaber
Uważaj, trzymaj się z dala, to oszuści z Afryki lub Wybrzeża Kości Słoniowej. Obiecują, że nie ma opłat wstępnych, ale ostatecznie mówią, że musisz zapłacić za rzekome przelewy pieniędzy, koszty adwokackie lub ubezpieczenie - oczywiście dopiero, gdy zdobędą absolutne zaufanie. Fałszują paszporty i dokumenty lub używają nazwisk i danych innych osób, abyś uwierzył, że to jest ta osoba. W żadnym wypadku nie przesyłaj swoich danych ani kopii paszportu, ponieważ używają ich do podawania się za innych ludzi w celu ich oszustwa, albo zakładają konto na Twoje imię, aby dokonywać nielegalnych transakcji. Usuń to od razu.

Powiedz mu, że Interpol jest poinformowany o wszystkim, wtedy cię zostawi w spokoju

Napisany przez 2Escorpio

Powiedz mu, że Interpol jest poinformowany o wszystkim, wtedy cię zostawi w spokoju

To, co się dzieje w Nigerii, interesuje ludzi równie mało, jak to, czy trawa jest zgnieciona.

W Nigerii ludzi to nie obchodzi tak samo jak deptanie krów czy trawy.

Dziwne, u mnie zadziałało!!! A ja tylko udzielam ludziom porad i nie chcę ich zniechęcać jak niektórzy inni. Każdy ma prawo do udzielenia porady bez natychmiastowych komentarzy!

Napisany przez Markus77
W każdym przypadku lepiej trzymać się z daleka od tego rodzaju rzeczy. Generalnie powinno się je robić tylko w renomowanych i znanych firmach. Słyszy się tam zbyt wiele...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie płać żadnych przedpłat - trzymaj się z dala

Napisany przez GeraldmitdemHut
Po prostu obca osoba z internetu?? To wszystko brzmi podejrzanie. Zdecydowanie odradzam ci to. Szczególnie teraz, kiedy przestępcy internetowi się częściej pojawiają.

Są przecież wystarczająco dużo portali online, jeśli potrzebujesz pożyczki.
np.: Kredytodawcy | rzetelni | kompetentni | Global Business & Capital

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Napisany przez 2Escorpio

dziwne, u mnie się udało !!! I udzielam ludziom tylko porad i nie chcę ich zniechęcać tak jak niektórzy. Każdy ma prawo do udzielenia swojej rady, nie musi od razu być komentowany!

Nie powiedziałem, że się nie udało m.in. dlatego, że ludzie zirytowani zrezygnowali. Jednak policja mało się nimi interesuje, tak samo Interpol. Ludzi w Nigerii praktycznie NIGDY nie da się znaleźć... a nigerijska policja nie pomaga, a wręcz stawia przeszkody, bo łatwo się dają przekupić.

Napisany przez a.werndel
Mogę jedynie przyłączyć się do większości i powiedzieć, żebyś trzymał swoje ręce z dala!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli prywatny pośrednik kredytowy nie ujawni swojego pełnego adresu od samego początku, lepiej trzymać się z dala.

Napisany przez Lisa2013
Nie wiem... w banku po prostu czuję się lepiej... bo mam tam właściwego przedstawiciela... Banki online też są w porządku... ale w przypadku osób prywatnych... byłbym ostrożny

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata