Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa na semestr za granicą w USA.

Napisany przez PW22
Cześć społeczności,
planuję wyjechać na semestr do USA w przyszłym sierpniu, aby odbyć praktyki w ramach studiów. Przeczytałem, że będzie potrzebna karta kredytowa.

Jaką polecacie? Na co powinienem zwrócić uwagę podczas wyboru?

Jeśli potrzebujecie więcej informacji, będę tam przez 5 miesięcy i zarobię około 2000 dolarów.

Pozdrowienia i dziękuję

PW22

Napisany przez finanzexperte01
Wezmę American Express.

Napisany przez PW22

Poleciłbym American Express.

Dlaczego??
Zalety, wady??

Napisany przez 2Escorpio
Radzę zrezygnować z posiadania karty kredytowej American Express jako jedynej... Powód: Nie jest tak powszechnie akceptowana jak Visa / Mastercard.

W USA Visa działa całkiem dobrze (akceptacja)... która z wielu opcji będzie dla Ciebie odpowiednia, to tylko Ty możesz wiedzieć.

Jeśli podasz nam kilka punktów, które powinna spełniać karta Visa, będziemy mogli ci dalej pomóc, ale wydaje się, że wymienianie teraz wszystkich z setek możliwości nie będzie przydatne.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Goran
WaŜną uwagę powinieneś zwrócić przede wszystkim na fakt, Ŝe jako student możesz mieć trudności z uzyskaniem klasycznej karty kredytowej - oferta w tym przypadku jest dość ograniczona. DKB oferuje studentom karty kredytowe w połączeniu z rachunkiem bieżącym DKB Cash. Transakcje dokonane za pomocą karty kredytowej zostają jednak potrącone z konta bieżącego bezpośrednio na koniec miesiąca, dlatego nie otrzymasz faktycznego limitu kredytowego.

Jeśli szukasz karty kredytowej dla studentów, warto rozważyć Barclaycard for Students. ChociaŜ pobierana jest roczna opłata (12 €) i opłaty za wypłaty gotówki (światowo 4%, min. 5,95 €), opłaty za płatności bezgotówkowe są naliczane tylko poza UE (1,99% wartości transakcji), a Barclaycard przy tej karcie oferuje studentom limit kredytowy do 1000 €. Kolejną zaletą jest to, Ŝe nie płacisz odsetek, jeśli uregulujesz transakcje w ciągu dwóch miesięcy od wystawienia rachunku.

W przeciwnym razie pozostaje tylko karta kredytowa typu prepaid.

Jeśli chodzi o akceptację, nie ma większego znaczenia, czy wybierzesz kartę VISA czy Mastercard, obie warianty są powszechnie akceptowane na całym świecie.

Napisany przez 2Escorpio

W przeciwnym razie pozostaje tylko karta przedpłacona.

Co do akceptacji, nie ma dużego znaczenia, czy korzystasz z VISA czy Mastercard, obie wersje są akceptowane na całym świecie bez problemu.

Nie chciałbym spędzać 6 miesięcy w USA korzystając z kart prepaid. W wielu sytuacjach nie są one tam akceptowane... np. w wypożyczalniach samochodów, niektórych stacjach benzynowych Self-Service, hotelach itp.

Visa jest znacznie bardziej popularna niż Mastercard w USA... Z kolei w Ameryce Południowej bardziej rozpowszechniona jest Mastercard. I tak, oczywiście można płacić zarówno Visa, jak i Mastercard praktycznie we wszystkich większych miastach w USA, ale poza miastami i zależnie od stanu sytuacja z Mastercardem może być już mniej optymistyczna.

Napisany przez FinanzFred
To zależy od banku, w którym jesteś. Ja jestem w Sparkasse i wziąłbym kartę właśnie tam. Musisz poszukać w internecie opinii i porównać karty (koszty, itp.). Z kartą Master Card lub Visa Card zawsze jesteś dobrze zabezpieczony!

Napisany przez kathrin

Odradzam posiadanie American Express jako jedynej karty kredytowej... Powód: nie jest tak powszechnie akceptowana jak Visa / Mastercard.

Mogę się zgodzić. W Ameryce Północnej karty American Express są znacznie częściej akceptowane, ale naprawdę nie wszędzie. Wybierz Visę lub MasterCard. Ja polecam Visę

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata