- czw sie 15, 2013 9:31 am
Cześć,
Jestem nieco niezdecydowany i chciałbym usłyszeć Waszą fachową opinię na temat następującej sytuacji.
Mam stary kontrakt oszczędnościowy budowlany w LBS na kwotę 11 000 euro.
Plan Vario Flex/VF
Oprocentowanie: 1,5%
Bonus: 2,75%
Kwota ta jest od dłuższego czasu przewyższona. Teraz LBS
napisało do mnie, oferując dwie opcje.
Opcja 1: Przeniesienie
Jeśli chcesz odzyskać swoje prawo do korzystania z preferencyjnego kredytu budowlanego, przenieś kontrakt na nasze aktualne taryfy LBS-Classic, dostosowując jednocześnie kwotę oszczędności.
Twoją korzyścią będzie ponowne zagwarantowanie ci kredytu budowlanego oraz zaoszczędzenie znacznej części opłaty początkowej, która zostanie na twoją korzyść zaproszona w wysokości twojego starego kontraktu.
Opcja 2:
Wypłata salda oszczędnościowego albo natychmiast, albo do grudnia 13.
Pieniądze w chwili obecnej nie są potrzebne. Ale w tle jest możliwość, że wkrótce
będą potrzebne podczas ewentualnej szybkiej sprzedaży domu (problemy z wynajmującym)
Dodatkowy kapitał na zakup nieruchomości nie jest dostępny.
Która opcja jest teraz najmądrzejsza?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
halodrie
Jestem nieco niezdecydowany i chciałbym usłyszeć Waszą fachową opinię na temat następującej sytuacji.
Mam stary kontrakt oszczędnościowy budowlany w LBS na kwotę 11 000 euro.
Plan Vario Flex/VF
Oprocentowanie: 1,5%
Bonus: 2,75%
Kwota ta jest od dłuższego czasu przewyższona. Teraz LBS
napisało do mnie, oferując dwie opcje.
Opcja 1: Przeniesienie
Jeśli chcesz odzyskać swoje prawo do korzystania z preferencyjnego kredytu budowlanego, przenieś kontrakt na nasze aktualne taryfy LBS-Classic, dostosowując jednocześnie kwotę oszczędności.
Twoją korzyścią będzie ponowne zagwarantowanie ci kredytu budowlanego oraz zaoszczędzenie znacznej części opłaty początkowej, która zostanie na twoją korzyść zaproszona w wysokości twojego starego kontraktu.
Opcja 2:
Wypłata salda oszczędnościowego albo natychmiast, albo do grudnia 13.
Pieniądze w chwili obecnej nie są potrzebne. Ale w tle jest możliwość, że wkrótce
będą potrzebne podczas ewentualnej szybkiej sprzedaży domu (problemy z wynajmującym)
Dodatkowy kapitał na zakup nieruchomości nie jest dostępny.
Która opcja jest teraz najmądrzejsza?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
halodrie