Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Poinformować bank o planach separacji i rozwodu?

Napisany przez Benefizrunner
Cześć,
mam pytanie i być może ktoś się zna na tym. Mój żona i ja kupiliśmy Dom 6 lat temu i wzięliśmy odpowiedni kredyt. Teraz, około 11 miesięcy temu, rozstaliśmy się, a ja chcę złożyć pozew o rozwód w listopadzie. Bank jeszcze nic o tym nie wie, ponieważ nie chcę, aby kredyty zostały wypowiedziane. Jestem na wcześniejszej emeryturze od stycznia i już otrzymuję o 650 € mniej. Te informacje są również znane bankowi.

Teraz moje pytanie, czy popełniam przestępstwo, jeśli żyję osobno i na przykład zdecyduję się na wykorzystanie oszczędności z planu oszczędności mieszkaniowych, pomimo że sytuacja ekonomiczna może się w przyszłości drastycznie zmienić, ponieważ będzie tylko jeden żywiciel? Z tego, co czytałem, jedynie obowiązują mnie do udzielenia odpowiedzi bankowi / firmie oszczędnościowej na żądanie dotyczące zmian. Chciałem uniknąć, aby bank od razu stanął na stanowisku i przez to było wiadomo, że nadciąga finansowy upadek.

Z poważaniem
Benefizrunner

Re: Poinformować bank o planach separacji i rozwodu?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wydaje mi się, że warunki pożyczki zawierają zapis, że jesteś zobowiązany poinformować o istotnych zmianach dotyczących sytuacji finansowej.
Więc z prawnego punktu widzenia powinieneś to zrobić.
Jeśli umowa oszczędnościowo-budowlana zostanie przydzielona, wtedy wszystko jest w porządku. Ponieważ otrzymujesz swoje oszczędności zwrotne. Jednak w przypadku pożyczki budowlanej powinieneś przedstawić rzeczywisty stan sytuacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata