Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenia bezpośrednie są gorsze w regulowaniu szkód samochodowych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. Tak jak we wszystkich innych dziedzinach życia, usługi są również słabej jakości. Ci, którzy sobie na nie pozwolą, muszą za nie drogo zapłacić. Tak jest również w przypadku ubezpieczeń. Ci, którzy stawiają na indywidualną obsługę, muszą płacić znacznie wyższe składki. Ponieważ dziś prawie nikt nie może sobie na to pozwolić, wielu decyduje się na bezpośrednie ubezpieczenie. Oferują one obsługę telefoniczną oraz internetową, ale już osobiście nikt nie wychodzi. Czy można przynajmniej zakładać, że jako klient nie będziemy musieli rezygnować z odszkodowania? Czy takie ubezpieczenia również wypadają słabiej w tym obszarze?

Napisany przez Reibold
Cześć Wolli,

Moje doświadczenia z DA-Direkt i DirectLine są bardzo pozytywne. Zarówno w obsłudze przy zmianach umowy lub zmianie samochodu, jak i w rozpatrywaniu szkód. Jeśli nie masz problemu z tym, że rozmówca nie siedzi obok Ciebie na kanapie, nie widzę żadnej wady w ubezpieczeniu internetowym.

Ponadto, są one również oferowane przez wielu agentów ubezpieczeniowych, więc można z nimi również porozmawiać.

Z poważaniem,
Alexander Reibold
Agent finansowy i ubezpieczeniowy
Neuburg an der Donau

Napisany przez isabs
Również miałem pozytywne doświadczenia z ubezpieczeniem bezpośrednim. Po zgłoszeniu szkody częściowej i złożeniu wszystkich wymaganych dokumentów, pieniądze zostały mi przelane bezpośrednio na konto. Nie było żadnych opóźnień w rozpatrywaniu szkody...

Napisany przez BU-Berater
To niekonieczne, że usługi dostarczane przez usługodawcę zewnętrznego są gorsze. W przypadku wątpliwości wolę rozmowę telefoniczną niż e-mail.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata