Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Od jakiego wyniku otrzymam kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej

Napisany przez bhvjimmy
Cześć

Chciałbym się dowiedzieć, jaki wynik punktowy uprawnia mnie do uzyskania kredytu na rozpoczęcie własnej działalności.

Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Myślę, że bardziej istotne jest, o co chodzi w Twojej sprawie. Chodzi o model biznesowy, prawda?

Napisany przez bhvjimmy
Dziękuję za odpowiedź, bankierze. A jeśli model biznesowy jest dobry (moim zdaniem), a pożyczkodawcy również go doceniają, czy wtedy mogą spojrzeć na przeciętny wynik kredytowy (mam taką nadzieję)? Planuję założyć firmę w wolnym czasie, co oznaczałoby również stały dochód. Moja żona również trochę zarabia. Mam dwa negatywne wpisy w BIK, ale są już uregulowane od roku. Czy to dla mnie przeszkoda, czy mimo to może się udać???

Napisany przez 2Escorpio
Czy tego typu rzeczy się nie załatwia przez bank KfW + ubezpieczenie na życie na resztę kwoty?

Napisany przez Chaim Ofek

Dziękuję za Twoją odpowiedź, Bankkaufmannie. A co jeśli model biznesowy jest dobry (moim zdaniem)? A co jeśli kredytodawcy również go uznają za dobry? Czy w takim przypadku mogą przejrzeć ocenę średnią (moja nadzieja)? Planuję założyć firmę jako dodatkowe źródło dochodu. Mam stałe zatrudnienie, a moja żona również zarabia trochę pieniędzy. Mam dwa negatywne wpisy w Schufa, ale zostały one rozwiązane od roku. Czy to jest dla mnie przeszkodą, czy mimo to mógłbym otrzymać kredyt???

Twoja zdolność kredytowa zależy tylko częściowo od modelu biznesowego; im wyższa ocena w Schufa, Bürgel, Crefo, tym wyższa zdolność kredytowa. Nawet wcześniej użyty kredyt, który regularnie spłacałeś, podnosi twoją ocenę i rekomendowaną kwotę kredytu.

Napisany przez VSFinance
Jeśli Twoje domowe bank oraz KfW odrzuciły Twoje wnioski kredytowe, istnieje możliwość ubiegania się o mikrokredyt z funduszu mikrokredytowego w Niemczech. W ramach tego programu konieczne jest podanie informacji o Twoim wyniku w Schufa, ale decyzja o przyznaniu mikrokredytu nie jest uzależniona od pozytywnej oceny w Schufa.

Mikrofinansowanie opiera się na cechach charakteru, czyli w dużej mierze zależy od osobowości założyciela i jego pomysłu biznesowego, w przeciwieństwie do podejścia banków komercyjnych, które można scharakteryzować jako oparte na dokumentach.

Informacje na temat mikrokredytów w Niemczech można uzyskać pod adresem: Mikrokredite | Mikrofinanzierung | Mikrodarlehen

Napisany przez 6Bankkaufmann
Mikrokredyty do kwoty 20 000,00 EUR są możliwe. Do tej kwoty liczy się również osobiste wrażenie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata