Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Przeniesienie klasy SF/Przeorganizowanie właściciela/nabywcy/ ubezpieczonego

Napisany przez Ravemaster84
Cześć wszystkim,

potrzebuję znowu wsparcia, tym razem związanej z ubezpieczeniem samochodu ojca mojej dziewczyny. Oto sytuacja wyjściowa:

- 3 samochody są zarejestrowane na ojca mojej dziewczyny, zarówno karta pojazdu, jak i ubezpieczenie
- 1 samochód dla niego, 1 dla jego żony i 1 dla mojej dziewczyny
- Wszystkie pojazdy są nadal zarejestrowane w obrębie rejestracyjnym, w którym teraz już nie mieszka (konieczna jest zmiana rejestracji i nowe tablice rejestracyjne)
- Dodatkowo trudność sprawia fakt, że karta pojazdu mojej dziewczyny nie jest już dostępna (karta posiada)

ubezpieczenie zostało przeanalizowane, czy ma sens przenieść zniżki za SF-Rabatte dla pojazdu mojej dziewczyny na nią. Przeniesienie to kosztowałoby około 200,- więcej rocznie, dlatego zdecydowano, że moja dziewczyna nadal będzie korzystać z klasy Zniżek swojego ojca. Mieszkamy w rejonie rejestracyjnym, gdzie pojazd jest obecnie zarejestrowany. Moja dziewczyna kupiła samochód od swoich rodziców za niewielką cenę kilka lat temu.

Teraz pytanie:
Jaka byłaby najrozsądniejsza droga?
Zmiana rejestracji pojazdu (moja dziewczyna miałaby wtedy wpisane dane w karcie i rejestracji), ale ubezpieczycielem nadal byłby jej ojciec?
Zmiana rejestracji na nowy rejon z nowymi tablicami rejestracyjnymi, ale wtedy w całości na jej ojca?

Martwi mnie jedynie sprawa zagubionej karty pojazdu. Oczywiście nie chcemy teraz robić nowej karty, żeby zaraz przez chwilę jeszcze raz przekazać ją hakerowi. Czy ktoś ma z tym doświadczenie?

Dziękuję!

Re: Przeniesienie klasy SF/Przeorganizowanie właściciela/nabywcy/ ubezpieczonego

Napisany przez Ravemaster84
Czy ktoś ma wskazówkę lub już doświadczenie?

Napisany przez fvf-makler
Załóżmy, że ojciec niekoniecznie posiada trzy niezwykle korzystne klasy ubezpieczenia SFR. Jeśli wszystkie trzy pojazdy są używane przez osoby powyżej 23 roku życia, istnieje możliwość sklasyfikowania drugiego i trzeciego pojazdu w klasie 10 SFR. Warunkiem jest, że ojciec jest posiadaczem i ubezpieczycielem wszystkich pojazdów. Ogólnie zakładam, że dzięki tej konfiguracji można zaoszczędzić kilkaset euro rocznie w porównaniu do indywidualnych rozwiązań.

fvf-makler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata