Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie ochrony prawnej w zakresie prawa pracy

Napisany przez Berghofer
Drodzy uczestnicy forum,

Chcę wykupić ubezpieczenie prawne dotyczące prawa pracy. Nie chcę wstępować do związku zawodowego, ponieważ jest on droższy niż ubezpieczenie. W internecie porównuje się ubezpieczenia, ale kto mi powie, że zwycięzca, który zajmuje pierwsze miejsce, nie zlecił testu sam? W przypadku renomowanych instytucji, takich jak Stiftung Warentest, mam wrażenie, że nie chcą lub nie mogą dawać konkretnych rekomendacji. Czy możecie polecić mi tanie ubezpieczenie (niskie składki, pozytywne doświadczenia) ?

Dziękuję!

Napisany przez Chaim Ofek
Jeśli szukasz ubezpieczeń lub usług finansowych, które zostały ocenione, sprawdź Scoredex. Niektóre profile można zobaczyć za darmo, a jeśli już masz kogoś konkretnego na oku, możesz go również ocenić za darmo. Jestem samozatrudniony i od czasu do czasu anonimowo sprawdzam moje współprace na tej platformie.

Napisany przez Elektrikz
Zawsze myślałem, że ubezpieczenie ochrony prawnej dotyczy również ubezpieczenia ochrony prawnej pracy.

Napisany przez fvf-makler
Cześć Berghofer,

osobne zawarcie ubezpieczenia prawnego dotyczącego prawa pracy może być nieco trudne. Większość firm chce zazwyczaj mieć również objęty ubezpieczeniem obszar prywatny, co może spowodować nieco wyższą składkę.

W przypadku ubezpieczenia ochrony prawnej związanej z pracą czy zawodem istnieją pewne małe, ale istotne różnice między poszczególnymi taryfami.

Musisz rozróżnić między sprawami sądowymi i pozasądowymi z pracodawcą. Podczas gdy sprawy sądowe zazwyczaj są objęte ochroną, w przypadku spraw pozasądowych sprawy wyglądają nieco inaczej.

W to również wchodzi pokrycie kosztów poradnictwa/mediacji w przypadku porozumień wypowiedzenia. Telefoniczna infolinia dla adwokatów w tym przypadku nie pomoże. Potrzebujesz kogoś po swojej stronie, kto fachowo cię popiera i może negocjować z adwokatem pracodawcy na równi (poza sądem), bez ryzyka kosztów dla ciebie.

Tylko dlatego, że wykupiono ubezpieczenie ochrony prawnej zawodowej, nie oznacza to automatycznie pełnego pokrycia kosztów przez ubezpieczyciela. Jak zawsze, wszystko zależy od drobnego druku.

fvf-makler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata